Slobozia: Țăndărei, oraşul celor mai ieftine divorţuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă în majoritatea orașelor din România noua taxă de divorț oscilează între 200 și 650 de lei, la Țăndărei cuplurile care vor să pună punct mariajului, dintr-un motiv sau altul, o pot face fără să bage mâna prea adânc în buzunar. La Ţăndărei, cea mai ieftină taxă de divorţ din România, cifrată la 100 de lei, pare a le face cu ochiul celor care nu mai vor să privească unul spre celălalt.

După ce mica reformă în justiţie prevede că unele cupluri pot divorţa şi în faţa notarului ori a ofiţerului de stare civilă, aproape fiecare consiliu local din România a demarat, la începutul acestui an, procedurile pentru stabilirea unei astfel de taxe, conform legii 202/2010.

Despărțire ieftină

Până la mijlocul lunii ianuarie, în judeţul Ialomiţa consiliile locale nu percepeau taxă de divorţ. Lucrurile aveau să se schimbe câteva zile mai târziu, când, la Ţăndărei, au fost bătute în cuie primele tarife pentru procedura de divorț. La Țăndărei, această taxă a fost stabilită la suma de 100 de lei. Noua taxă a fost aprobată la ultima ședință de consiliu local, care a avut loc la sfârșitul lunii ianuarie. „Suntem cei mai ieftini din România în privința aceasta. Am considerat că suma de 100 de lei este una care să fie în avantajul oamenilor, care și așa trec prin momente grele cu divorțul. Deși sunt două săptămâni de când am aplicat această taxă, nu am avut cereri de divorț“, spune Marian Bucuroiu, secretarul Primăriei Țăndărei.

Reprezentantul primăriei spune, însă, că taxa percepută de primărie este infinit mai mică decât cea care se aplică în momentul în care divorţul este oficializat pe cale judecătorească. „Taxa de divorț de la noi este o nimica toată pe lângă cea a notarului, care se ridică la aproximativ 500 de lei. Dacă ajung la Tribunal, cu toate că taxa de Judecătorie este de aproximativ 40 de lei, cuplurile trebuie să-și plătească și avocații. Noi scutim mult din cheltuieli“, mai spune Marian Bucuroiu.

Cuplurile nu vor să audă

Partenerii cuplurilor par a fi speriaţi doar de ideea unei astfel de taxe şi exclud din start un altfel de viitor, decât cel lângă persoana iubită, alături de care planurile sunt bine conturate. „Taxa de divorţ este un subiect destul de ciudat, nu cred că poate fi dezbătut atât de uşor. Poate sunt cupluri care primesc vestea asta ca pe una bună, în cazul în care nu exclud un viitor mai puţin reuşit. În cazul în care iau în calcul o astfel de idee, pleacă greşit din start. Fiecare doarme aşa cum îşi aşterne“, spun Andrei (27 de ani) şi Maria (25 de ani), doi tineri care, în octombrie, îşi vor uni destinele.

Citiţi mai multe în „Adevărul de Seară“ de astăzi!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite