Slobozia: Tânărul rămânea şomer, bătrânul fusese părăsit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi bărbaţi din Slobozia au vrut să-şi pună capăt zilelor, iar acum ambii se zbat între viaţă şi moarte - unul la Spitalul Judeţean, celălalt la Bucureşti. Ameninţat de şomaj, Ionuţ Gradea (26 ani) din Slobozia s-a aruncat de pe podul de cale ferată. Părăsit de femeie, Vasile Bică (56 ani) din Ciulniţa a băut otravă de şobolani.

În seara de luni, pe o ploaie torenţială, Iulian Gradea (26 de ani), un tânăr din Slobozia, s-a urcat pe un pod de la marginea oraşului şi s-a aruncat în gol de la o înălţime de şase metri. Primise vestea că ar putea rămâne fără un loc de muncă şi asta l-a determinat să îşi încheie socotelile cu viaţa.
 
Cel de-al doilea sinucigaş, Vasile Bică, un bătrân de 56 de ani, din comuna Ciulniţa, a „apelat“ la otrava de şobolani, după ce fusese părăsit de concubina sa. Vasile Bică se află la cea de-a treia tentativă de sinucidere. De fiecare dată, motivul a fost acelaşi.

Datoriile l-au speriat
La cei 26 de ani ai săi, Iulian Gradea nu are o viaţă tocmai uşoară. Ca să facă rost de bani, el muncea de dimineaţă şi până seara la o firmă din Slobozia. Avea nevoie de cei 800 de lei, salariul lunar, ca să îşi plătească ratele la bancă. Cumpărase pentru apartamentul în care locuişte împreună cu părinţii şi fratele său mai mic o centrală termică şi un calculator. Vestea că ar putea râmăne fără serviciu l-a împins să ia decizia de a îşi încheia socotelile cu viaţa.
Dragostea poate ucide
Dacă povestea lui Iulian Gradea este cu adevărat dramatică, lucrurile stau cu totul altfel în ceea ce îl priveşte pe Valentin Bică, un pensionar de 56 de ani, din Ciulniţa, comuna aflată la patru kilometri de reşedinţa de judeţ. Valentin Bică nu este la prima tentativă de suicid. A mai încercat de două ori până acum să îşi ia zilele. De fiecare dată, pentru acelaşi motiv: Georgeta Vasile (58 de ani), concubina sa, cu care îşi împarte viaţa de mai bine de 30 de ani. Ori de câte ori cei doi se ceartă mai zdravăn, femeia îşi face bagajul şi pleacă de acasă. Iar Valentin Bică nu suportă singurătatea.
 Prima tentativă de suicid
Prima dată, adică acum şase ani, a băut sodă caustică, iar a doua oară, în decembrie 2009, a înghiţit un pumn de pastile. Săptămâna trecută, a vrut să experimenteze otrava de şobolani. Supărat că a rămas din nou singur, omul a pus mâna pe o sticlă în care ţinea substanţa toxică şi a tras cu sete câteva guri. I s-a făcut rău şi a fost dus de urgenţă la spital.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite