Slobozia: „Tânăr absolvent, caut loc de muncă!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 150 de tineri aflaţi în căutarea unei slujbe s-au prezentat ieri la Bursa Locurilor de Muncă pentru absolvenţi, organizată de AJOFM. Oferta Bursei Locurilor de Muncă pentru absolvenți a fost una destul de consistentă, existând oferte atât pentru tinerii cu studii superioare, medii dar și pentru cei care au terminat o școală de arte și meserii.

Deși inițial au fost contactate peste 600 de firme din Ialomița, la bursă au fost prezenți doar 21 de angajatori, care au oferit 64 de posturi de muncă. Încă de dimineață, zeci de tineri s-au postat în fața sediului AJOFM Ialomița, pentru a fi siguri că se vor întâlni cu reprezentanții firmelor participante. Emoţionaţi și cu sufletul încărcat de speranță, cei mai mulți s-au hrănit cu speranţa că îşi vor găsi un job.

De la economist, la vânzător
Paleta locurilor de muncă oferită de firmele participante a fost destul de bogată, plecând de la posturi de inginer mecanic, geodez, consilier juridic sau proiectant și până la coafeze și muncitori necalificați.

„Eu am terminat un liceu cu profil economic, sunt calificată pentru postul de economist, dar nu există această slujbă la bursa de azi. Vreau să muncesc și am acceptat să mă angajez ca vânzătoare la o brutărie... Cel puțin temporar, până voi găsi un post în domeniul economic“, spune Nicoleta, o tânără absolventă, în vârstă de 19 ani.

La câteva scaune depărtare de Nicoleta, doi tineri își încearcă norocul la o firmă de proiectare și design interior. Deși sunt gâtuiți de emoții, cei doi sunt ajutați să treacă peste ele de glasul mămos al angajatorului. „Eu am terminat profilul matematică-informatică și mi-aș dori să lucrez ca proiectant-desen tehnic. Ar fi o experiență interesantă, mai ales că îmi place acest domeniu. Sper să fiu selecționată, pentru că mulți colegi râvnesc la acest post“, spune, emoționată, Alexandra Coteț (19 ani).

Deși mulți dintre absolvenți au părăsit sala de interviuri plini de optimism și speranță că vor găsi un loc de muncă, au fost și tineri dezamăgiți că nu s-au regăsit în oferta de muncă a Bursei.

„Am școală auto de șofer profesionist și diplomă de mecanic, dar nu există post. Pot să fac orice, repar utilaje agricole, șofer, mecanic, numai să muncesc. Mi-au zis că astăzi nu au posturi pentru mine, dar voi fi băgat într-o bază de date și mă vor suna, dacă se găsește ceva“, spune, plin de amărăciune, Marian Anghel (20 ani).

Citiția mai multe amănunte în ediția de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite