Slobozia: Sute de oameni au sărbătorit Dragobetele pe patine / FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ciuda unui ger năprasnic, o mulţime de copii, părinţi sau chiar bunici s-au adunat, aseară, în Orăşelul Copiilor din Slobozia pentru a se distra pe gheaţa artificială

Cu toate că vremea din ultimele zile a transformat străzile din municipiul Slobozia în adevărate patinoare naturale, amatorii de senzaţii tari au preferat să plătească pentru a patina pe gheaţă artficială. Cu mic, cu mare, mulţi dintre slobozeni au mers în Orăşelul Copiilor pentru a sărbători Dragobetele pe patine.



Distracţie pe gheaţă

Noul patinoar are 330 de metri pătraţi şi poate fi folosit tot timpul anului, fiind confecţionat din gheaţă artficială. „Ne-au făcut o mare bucurie cu amenajarea acestui patinoar. Pentru mine, patinajul a devenit o mare pasiune şi până acum trebuia să merg în Bucureşti sau la munte pentru a mă bucura de acest lucru. Sunt extrem de bucuroasă că s-a gândit cineva să amenajeze un patinoar şi la Slobozia“, spune Andreea Istrate (17 ani).

image



Festivitatea de inaugurare a patinoarului a început cu un concurs, în care mai multe perechi de copii, de vârste diferite,trebuiau să danseze sau să răspundă la întrebări haioase, totul petrecându-se pe patine. În final, au fost premiate cele mai bune trei echipe. „Noi am venit să ne dăm cu patinele, nu neapărat să câştigăm. Nu am mai patinat până acum şi ne place foarte mult. O să venim săptămânal, poate chiar mai des...să vorbim cu mami şi cu tati mai întâi“, spun, la unison, fraţii Alin şi Mădălin Ilie (11 ani).

image

Tradiţia populară bistriţeană nu are nicio legătură cu Dragobetele


Pană de curent la concert

Pentru a da o notă cât mai inedită acestui eveniment, organizatorii i-au chemat la inaugurarea patinoarului şi pe cei din trupa Impact. După ce a tremurat serios de frig, înainte de susţinerea recitatlului, lidera trupei Impact, Cristina, a avut parte şi de un moment stânjenitor în chiar debutul concertului...o pană de curent a lăsat-o „fără voce“ pe interpretă, care a fost nevoită să schiţeze unele glume cu publicul care fluiera. „Am avut unele mici probleme tehnice, dar per total suntem mulţumiţi de această seară. Am avut parte de un public numeros, iar oamenii s-au simţit bine, în ciuda gerului de afară“, spune Nina Radu administratorul patinoarului.



Ritmurile rapide ale celor de la Impact, dar şi vinul fiert, pregătit de organizatori, au creat o atmosferă incendiară. Chir şi cei de vârsta a treia au fost impresionaţi de patinoarul cu gheaţă artificială de la Slobozia. „Nu credeam că am să văd gheaţă sintetică în oraşul nostru. Pe mine, nu mai mă ţin oasele, dar, dacă se inaugura mai devreme cu vreo 20 de ani, cu siguranţă eram şi eu pe patine. Acum, o să-mi aduc nepoţii“, spune, zâmbind, Maria Drăghici (62 ani), o pensionară din oraş.

Citiţi mai multe în „Adevărul de Seară“ de astăzi!

image
Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite