Slobozia: Sute de hectare de teren au fost inundate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apele care au ameninţat săptămâni la rând estul judeţului au lăsat în urmă un bilanţ sumbru. Peste 1.500 de hectare de culturi calamitate vor fi despăgubite de stat.

Puhoaiele de apă care au fost cu greu stăvilite de autorităţi au inundat 400 de hectare de islaz din Feteşti şi mai bine de 30 de hectare de grâu. Alte mii de hectare au avut de suferit din cauza infiltării apei în sol. Tot la Feteşti, peste şapte kilometri de dig (prima linie de apărare) au fost distruşi de apele învolburate ale braţului Borcea. Pentru că riscul de inundare era iminent, mai bine de zece familii au fost evacuate din cartierul Buliga.

La Stelnica şi Borduşani au fost inundate mai multe hectare de islaz, digurile şi grădinile locuitprilor din apropierea apei. „La Borduşani, erodarea malului este foarte accentuată şi din această cauză mai multe anexe gospodăreşti au fost distruse, iar o casă este în pericol“, avertizează Adrian Diaconescu, inginer şef la Serviciul de Gospodărire a Apelor.

Acesta mai precizează că pentru Borduşani au fost alocate fonduri de reconstrucţie a digurilor, însă nivelul crescut al apelor a amânat acest proiect.

La Giurgeni, în week-end, din cauza precipitaţiilor peste 30 de gospodării au fost inundate. Pentru a scoate apa din curţile oamenilor, mai mulţi pompieri au acţionat cu motopompe.

Până la această dată, Agenţia de plăţi şi intervenţii în agricultură, a primit cereri de despăgubire pentru peste 1.540 hectare din zona Feteşti.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite