Slobozia: Sute de ecologiști au protestat împotriva poluării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ieri, timp de o oră, bulevardul Matei Basarab a fost „verde“
Ieri, timp de o oră, bulevardul Matei Basarab a fost „verde“

Peste 300 de elevi de la mai multe şcoli şi licee din judeţ au scandat, ieri după-amiază, pe străzile Sloboziei, sloganuri ecologiste pentru a-i determina pe oameni să protejeze natura. Marşul desfăşurat la Slobozia a fost organizat cu ocazia Zilei Mediului Înconjurător.  Copiii au ţinut în mâini pancarte şi au strigat lozinci, prin care au încercat să facă pe trecători conştienţi de efectele nocive ale poluării.

Startul marşului a fost dat în zona Stadionului Municipal. Încolonaţi şi supravegheaţi de forţele de ordine, cei peste 300 de elevi ialomiţeni au mers până în faţa Centrului Cultural Ionel Perlea.

Copiii aveau în mâini pancarte şi afişe pe care erau inscripţionate mesaje prin care încercau să îi facă pe trecători să se gândească la cât de important este să protejăm mediul înconjurător. Cele mai multe desene reprezentau Pământul distrus din cauza deşeurilor toxice şi a gazelor nocive.

Doi copiii îmbrăcaţi în tricouri de culoare verde ţineau în mâni un afiş prin care doreau să îi sensibilizeze pe trecători cu privire la faptul că pădurile nu trebuie distruse.  Micuţii veneau tocmai de la Ţăndărei, de la Şcoala Generală Numărul 1.

„Pădurea ne oferă o importantă cantitate de oxigen şi nu trebuie distrusă. Oamenii trebuie să o iubească şi să o apere de pericole“, a spus micuţa Marinela Bolboacă (9 ani), elevă în clasa a II-a la Şcoala Generală Numărul 1.

Pentru ca mesajele lor să fie ascultate de cât mai multe urechi, elevii au început să strige în cor: „Stop poluării! Salvaţi planeta Pământ!“, „Stop poluării! Salvaţi planeta Pământ!“.

Mai multă curăţenie în oraş
Prin acţiunea desfăşurată ieri, elevii au încercat să tragă un semnal de alarmă şi în ceea ce priveşte curăţenia stăzilor şi a parcurilor din Slobozia. Elevă în clasa a X-a la Liceul Pedagogic din oraş, Andreea Bucur (17 ani) consideră că acţiunile de ecologizare şi curăţenie făcute în oraş ar trebui să fie organizate mult mai des. Adolescenta a participat la acest marş tocmai pentru a-i face pe cetăţenii oraşului să fie mult mai atenţi să respecte curăţenia.

„Nu vreau să se înţeleagă faptul că Slobozia este un oraş murdar, însă mai este foarte mult de lucrat. Oamenii trebuie să se mobilizeze mult mai bine din acest punct de vedere şi să contribuie şi ei la curăţenia oraşului“, au fost cuvintele pe care tânăra le-a adresat locuitorilor din Slobozia.

Aceeaşi opinie a avut-o şi Mirela Baltă (16 ani), elevă în clasa a IX-a la Grupul Şcolar Alexandru Ioan Cuza, din Slobozia. Fata susţine că în Slobozia sunt zone unde curăţenia lasă de dorit, iar oamenii ar trebui să îşi schimbe atitudinea şi să facă ceva pentru a scăpa de mizerie.
„Sunt cartiere, precum 500, unde locuiesc foarte mulţi oameni care au restanţe la întreţinerea aleiilor din jurul blocurilor. Am venit aici în speranţa că poate îi pot mobiliza să îşi schimbe atitudinea“, susţine adolescenta.
Citiți mai multe în „Adevărul de Seară“ Slobozia!

mars ecologic 1
mars ecologic 2
Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite