Slobozia: Sute de dosare de ajutor social, suspendate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Beneficiarii ilegali ai ajutoarelor sociale au rămas fără ajutorul financiar acordat de stat
Beneficiarii ilegali ai ajutoarelor sociale au rămas fără ajutorul financiar acordat de stat

Corpul de control al Prefecturii Ialomiţa a luat la puricat administraţiile publice locale din judeţ, în încercarea de a afla modul în care edilii locali cheltuie banii publici pe care îi primesc pentru plata persoanelor care primesc ajutoare sociale, în conformitate cu legea 416, a venitului minim garantat.

În urma acţiunilor de control s-au constat abateri grave de la lege. „În mare parte, primăriile cheltuie foarte mulţi bani pentru acordarea ajutoarelor sociale, în raport cu numărul dosarelor pe care le au în evidenţă“, spune Mădăin Teculescu, prefectul judeţului Ialomiţa.

O altă problemă constată de organele de control ale Prefecutii se referă la numărul de ore de muncă pe care asistaţii sociali le prestau. Deşi legea venitului minim garantat prevede ca beneficiarii să lucreze opt ore pe zi, aceştia abia dacă mergeau să lucreze în folosul comunităţii câte patru ore. Mai mult decât atât, de ajutorul social beneficiau cu totul alte persoane decât cele care apăreau în evidenţele primăriilor. „Foarte mulţi dintre cei care erau trecuţi în acte ca beneficiari ai ajutorului social munceau în străinătate. Banii le reveneau, ilegal, celorlalţi mebrii ai familiilor din care beneficiarii făceau parte“, adaugă prefectul Mădălin Teculescu.

În urma controalelor efectuate, sute de dosare de ajutor social au fost suspendate sau încetate de la plată, iar autorităţile locale au fost sancţionate

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite