Slobozia: Sute de credincioși au luat parte la slujba de Înviere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În noaptea de Înviere, sute de  credincioși au mers la biserică și au luat Lumina Sfânta. Oamenii au cinstit învierea Mântuitorului și s-au rugat pentru binele tuturor.

La miezul nopții, clopotele bisericilor au început să bată, iar  preoții au ieșit afară din altare pentru a le transmite credincioșilor vestea cea mare a Învierii Mântuitorului.

„Hristos a Înviat!“ au rostit slujitorii Domnului, iar credincioșii au strigat „Adevărat a Înviat!“. Oamenii și-au aprins apoi lumânările și au împărțit  Lumina Sfântă tuturor.

Printre cei care au mers la slujbă în noaptea de Înviere s-a aflat și bătrâna Vasilica Gheorghe (78 de ani). Femeia și-a amintit  cu nostalgie de vremurile în care, copil fiind mergea la bisrică  să ia Lumina Sfântă alături de bunica sa.

„Îmbrăcam cele mai frumoase straie și o porneam alături de bunica tocmai la marginea satului, acolo unde se afla biserica noastră. Slujba ținea până în zorii zilei, dar nu oboseam“, rememorează bătrâna.

Potrivit tradiției, de la biserică, credincioșii au mers către cimitire pentru a lumina drumul către cele veșnice ale apropiaților lor care au trecut în lumea celor drepți.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite