Slobozia: Susţinut financiar de prinţul Dimitrie Sturdza, căminul de bătrâni va fi extins și modernizat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Investiția se ridică la aproximativ 600.000 de euro, bani care vor fi folosiți pentru ridicarea unei clădiri ce va adăposti dormitoare, săli de relaxare sau cabinete medicale.

Lucrările la căminul de bătrâni din oraş vor demara în această primăvară și vor dura 17 luni. În acest moment, Centrul de Îngrijire de la Slobozia adăpostește 141 de persoane, funcționând la capacitate maximă.

Proiectul de extindere, reabilitare termică şi dotare primeşte finanţare prin intermediul Programului Operaţional Regional. Investiția presupune construirea unei clădiri în care să se organizeze activităţi de recuperare ale pacienților. La parterul cladirii, va funcţiona un centru de zi pentru persoanele vârstnice din municipiul Slobozia, care va avea o capacitate de 30 de persoane, pe serie. „Clădirea va avea 265 de metri pătrați și va fi structurată pe două nivele, parter și etaj. La etaj, vom avea club, sală de ergoterapie, o cameră pentru vizitatori și un cabinet psihologic“, spune Viorica Todică, șeful Centrului de Îngrijire.

Ajutor princiar

Până în anul 2002, căminul de bătrâni a fost subvenționat numai din surse locale sau județene. În urma unei scrisori trimise de fosta directoare a Centrului către Fundația pentru Ajutorarea Persoanelor în Vârstă din România, patronată de prințul Dimitrie Sturdza, acesta s-a deplasat personal în anul 2002 la Slobozia, pentru a vizita căminul. La câteva zile după această întâlnire, prințul a virat în contul căminului suma de 200.000 de euro, bani care au ajutat la reabilitarea din temelii a întregului Centru. „Ajutorul prințului Sturdza a fost unul colosal. Practic, a schimbat totul, de la zero. Pe lângă cei 200.000 de euro virați până în 2005, fundația prințului a mai virat alți 50.000 de euro și în anul 2006“, spune directorul Viorica Todică.

În acest moment, la Centrul de Îngrijire și Asistență Slobozia sunt găzduite 141 de persoane, dispuse în 47 de camere cu 3 paturi, fiecare. Personalul căminului este format din peste 80 de angajați, care lucrează non-stop, în trei schimburi.

Citiţi mai multe în „Adevărul de Seară“ de astăzi!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite