Slobozia: Ştefan Vrabie, fotbalistul care luptă în K1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ştefan joacă fotbal de nouă ani, iar anul trecut a debutat şi în K1, chiar aici, la Slobozia. După patru ani de fotbal, tânărul a trecut la „categoria grea“ şi a debutat în K1, în octombrie 2010.

Prima partidă a lui Ştefan a fost una cu o încărcătură emoţională deosebită, mai cu seamă că s-a desfăşurat acasă, la Slobozia. Deşi se antrenează zilnic pentru cel mai mare vis al lui, acela de a disputa şi câştiga o finală K1, Ştefan îşi face timp şi pentru „prima dragoste“: fotbalul.

A jucat la Amara

Ştefan Vrabie este cunoscut în rândul tinerilor din oraş ca un luptător K1, însă doar puţini sunt cei care ştiu că tânărul este pasionat şi de fotbal. „Eu m-am apucat de fotbal la 12 ani şi am jucat la echipa locală din Amara timp de patru ani“, povesteşte luptătorul. Din 2005, a prins drag, dintr-o glumă, şi de sportul de contact. „Eram în parc, cu nişte prieteni, şi am început să ne jucăm. Ne-a plăcut şi am repetat figura şi în serile următoare, până când parcul a devenit terenul nostru de antrenament“, îşi aminteşte Ştefan.

Odată ce pasiunea pentru K1 s-a accentuat, Ştefan a renunţat la fotbalul de performanţă şi s-a dedicat în exclusivitate luptelor. A format un grup de tineri interesaţi de K1 şi au început antrenamentele profesioniste cu instructorul Angelică Tănase. Din grupul de aproximativ zece băieţi, el şi Sorin Simion au ajuns să lupte la galele K1. Primul meci din carieră l-a susţinut la Slobozia. „Am debutat în gala televizată de la Slobozia. Am avut nişte emoţii uriaşe şi pot spune că în ring nu este totuna ca şi la antrenament“, spune Ştefan, care a simţit din plin presiunea sălii, mai ales că toţi spectatorii îl cunoşteau.

A debutat în K1

De la antrenamentele în parcuri, Ştefan a trecut la pregătirea în sală, cu un instructor specializat. „De doi ani, fac antrenamente regulat. Prima dată, am început la stadion, cu Angelică Tănase. Acum, mă antrenez la Satori. Iubesc mai mult K1, dar nu pot renunţa nici la fotbal“, recunoaşte tânărul. Ştefan Vrabie a debutat în K1 cu ocazia galei organizate, în premieră pentru Slobozia, în octombrie 2010, eveniment care a adunat în Sala Sporturilor de la Stadion peste 700 de amatori ai sporturilor de contact. „Am avut emoţii foarte mari. Când am văzut înregistrarea, nu m-am recunoscut“, spune Ştefan.

Acum, se pregăteşte asiduu pentru competiţiile viitoare, de la care nu vrea să lipsească, indiferent de localităţile în care vor fi organizate. De înţeles, de vreme ce şi-a propus o carieră în sportul de contact.



Slobozia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite