Slobozia: Ştefan Torok - Inginerul care dă lecţii de pilotaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După şase ani pe şantierele de constucţii, a revenit la vechea sa pasiune, kartingul. Acum, îi învaţă pe copii tainele mânuirii volanului

Mai bine de 16 ani, Ştefan Torok a condus fără încetare karturile de la Palatul Copiilor din Slobozia. A participat la zeci de competiţii judeţene şi naţionale. Orele nesfârşite de antrenamete i-au adus două titluri de campion naţional, unul de vicecampion şi tot atâtea distincţii şi pe plan judeţean. „Aveam doar patru ani când am urcat pentru prima dată la volanul unui kart. Am practicat acest sport până la vârsta de 18 ani, după care am plecat la facultate”, rememorează Ştefan.

A ales construcţiile

Imediat după ce a terminat liceul, Ştefan a lăsat volanul şi s-a orientat către altceva. După aproximativ cinci ani de studiu intens în cadrul Universităţii Tehnice de Construcţii din Bucureşti, s-a angajat ca inginer la o companie privată ce avea ca domeniu de activitate terasamentele şi demolările. „Asta am dorit să fac şi a fost foarte frumos. Într-adevăr, eram tot timpul pe drumuri, dar consider că mi-am făcut treaba pe toate şantierele foate bine”, mărturiseşte tânărul inginer.

Profu’ de karting

După şase ani petrecuţi pe şantiere, Ştefan a decis că e timpul să se întoarcă la vechea sa pasiune, kartingul. Din septembrie, este profesor de karting la Palatul Copiilor din Slobozia. A susţinut un examen pentru a putea ocupa acest post şi a fost admis. Mai mult, a preluat ştafeta de la mentorul său, profesorul Marcel Frăţilă, care s-a pensionat.

„Domul Frăţilă a fost mentorul meu. El m-a învăţat totul despre acest sport, a fost alături de mine şi la bine, dar şi la greu”, recunoaşte Ştefan Torok, care cosideră că schimbarea pe care a făcut-o în septembrie a fost una de bun augur. „Este o diferenţă mare din punct de vedere financiar, însă nu totul se rezumă la bani. Cred că viaţa are şi alte frumuseţi pe care le poate oferi”, spune profesorul de karting.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite