Slobozia: Spitalul Orășenesc din Țăndărei a fost sigilat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii micului oraş din Bărăgan au rămas fără spital. Unitatea medicală a fost transformată în azil. Spitalul deservea un număr de peste 38.000 de locuitori, atât din oraş, cât şi din localităţile limitrofe. Vineri, angajații au fost trimiși acasă, iar bolnavii din saloane au fost externați.

Spitalul Orăşenesc din Ţăndărei a rămas cufundat într-o linişte adâncă. Vineri a fost ultima zi de lucru a celor 12 medici şi 67 de asistente care aveau grijă de sănătatea pacienților. După ce şi-au terminat programul, şi-au pus în cui halatele şi au plecat. În urma lor, saloanele şi cabinetele au fost închise şi sigilate. Bolnavii au fost şi ei externaţi şi trimişi acasă. Doar patru cazuri mai grave au fost transferate către Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia.

La spitalul din Ţăndărei, după „marea debarasare“, au mai rămas doar paznicii, „Nu mai este nimic aici!“, spune unul dintre bărbaţii care stau de veghe ca nu cumva cineva să vină şi să spargă uşile şi geamurile clădirii. Leagă cu o sârmă un sigiliu pe uşa de la intrarea în incinta spitalului. „Gata, acesta a fost ultimul!“, îi spune unui alt coleg. Cei doi mai aruncă o privire către întreg imobilul, iar apoi se îndreaptă către poartă fără să mai spună vreun lucru.

S.O.S …Urgenţă

La Camera de Gardă, au rămas doar paturile în care erau tratate cazurile de urgenţă. Toată aparatura medicală a fost încuiată într-o anexă. În locul medicilor, au rămas doi ambulanţieri şi o asistentă, ce transportau toate solicitările la spitalul de la Slobozia, sau Feteşti.

În cadrul spitalului de la Ţăndărei funcţiona singura secţie de Psihiatrie din judeţul Ialomița. Respectiva secţie dispunea de un număr de 17 paturi şi era dotată cu toate medicamentele necesare pentru tratamentul bolnavilor ce sufereau de aceste afecţiuni. „Vai fi vai de capul bieţilor oameni. Ca să se trateze, vor lua drumul altor spitale, pentru că altceva nu au ce face“, a declarat medicul Nicoliţa Buiuic, fostul şef al secţiei de Psihiatrie a Spitalului Orăşenesc Ţăndărei.

Mai mult, în curtea unităţii spitaliceşti urma să fie amenajată o Unitate de Primire a Urgenţelor. Ea urmează să fie transformată acum în dispensar.

Citiţi mai multe în „Adevărul de Seară“ de astăzi!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite