Slobozia: Spitalul din Țăndărei, în prag de desființare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ciuda tuturor memoriilor și petițiilor trimise de Primăria Țăndărei și a conducerii Spitalului Orășenesc la Ministerul Sănătății, șansele ca această unitate medicală să nu fie desființată sunt minime.

„Am avut mai multe întâlniri cu ministrul Sănătății, Cseke Atilla, în care i-am explicat că transformarea acestui spital în cămin de bătrâni este complet nejustificată. Din păcate, reacțiile ministrului nu au fost cele scontate. A zis doar că în data de 15 martie va fi dată o hotărâre finală“ spune Vasile Sava, primarul orașului Țăndărei.

La Spitalul Orășenesc din localitate, situația este dramatică. Personalul medical și auxiliar se gândesc deja la ce vor face în momentul când spitalul va fi închis.
„Toată lumea care lucrează în spital este cu moralul la pământ. Suntem conștienți că șansele de a schimba această hotărâre a ministrului sunt infime și în aceste condiții toți trebuie să ne căutăm un loc de muncă. De asemenea, în fiecare zi vin oameni din oraș care ne roagă să facem ceva și să nu închidem spitalul. Din păcate nu avem ce să le spunem“, spune Vladimir Turcuman, directorul Spitalului Orășenesc Țăndărei.

În prezent, spitalul din Țăndărei este singurul din județul Ialomița care nu are datorii către terți. În plus, la Spitalul Orășenesc Țăndărei funcționează singura secție de psihiatrie din județul Ialomița, ce beneficiază de 17 paturi. La unitatea spitalicească, lucrează 16 medici, din care 6 sunt rezidenți, iar 4 sunt angajați cu jumătate de normă. Anul trecut a început construcția noului Centru de Primire Urgențe, care ar fi ttrebuit să fie inaugurat în luna mai a a cestui an.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite