Slobozia: Soluţii de criză: afaceri cu bijuterii handmade

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Căuta un job pe internet şi a devenit creatoare de bijuterii. Acum, are clientţii săi fideli. Toate produsele sale sunt unicat. Nu are nevoie de cataloage sau de tipare. Face totul doar cu ajutorul imaginaţiei.

Lovită de criza financiară, piaţa muncii este în declin. Deşi tot mai multe persoane caută un loc de muncă, acest lucru este dificil de realizat. Societăţile îşi închid porţile, una câte una, iar oamenii ajung să îngroaşe rândurile şomerilor. În goana după joburi, puţini sunt cei care reuşesc să îşi găsească ceva de făcut şi aşteaptă să treacă recesiunea. Alţii, plini de iniţiativă, încearcă să învingă criza cu propriile ei arme.
 
Artistă din întâmplare

O ştie cel mai bine Geanina Bondoc (38 ani). De trei ani, femeia scoate bani din confecţionarea bijuteriilor. Mai bine spus, este artist handmade. Face cu propriile mâini bijuterii din pietre semipreţioase. Agatele, quarţ-urile sau jad-urile, toate atinse de mâinile ei, devin cercei, coliere, brăţări sau broşe. Geaninei îi place să le denumească, însă, „opere“ de artă. 

Femeia se afla în căutarea unui loc de muncă. A intrat pe internet şi a descoperit un site în care se vorbea despre handmade şi confecţionarea bijuteriilor, aşa că nu a stat pe gânduri şi s-a apucat imediat de treabă. În acel moment, era casnică. Voia un serviciu lejer, astfel încât să poată avea grijă şi de familia sa.

Piesele sunt unicat

Bijuteriile artistei sunt unicate. Reuşeşte să creeze „operele“ sale fără modele şi fără tipare. Orice încercare de a face produse de serie a eşuat. Îi place tare mult să vadă că bijuteriile sale nu seamănă deloc unele cu celelate. La început, a vrut să îşi facă un catalog, dar a renunţat la această idee.

„De multe ori, chiar dacă sunt la bucătărie şi îmi vine câte o idee, las totul şi mă aşez la masa de lucru şi aşez pietrele una lângă alta imediat“, spune femeia.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite