Slobozia: Soluţie de criză - Rochii de basm la preţuri mici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liliana Ioan (41 de ani) creează rochii de mireasă în funcţie de bugetul clientelor care apelează la serviciile sale. Astfel, are vânzări chiar şi pe timp de criză. Rochiile de mireasă pe care designerul le creează au preţuri ce variază între 700 şi 1.500 de lei.

Atelierul de lucru al Lilianei Ioan pare desprins din poveşti. Mătăsurile fine, dantelele frumos brodate şi o sumedenie de perle de diferite dimensiuni sunt aşezate cu multă migală pe câteva manechine care îmbracă ultimele creaţii ale Lilianei.

A condus o firmă de confecţii

După ce a lucrat în domeniul confecţiilor câteva luni, la începutul anilor ‘90 Liliana Ioan a decis să se apuce de croitorie. Asftel, şi-a deschis propria firmă de confecţii textile. Avea zece angajaţi, iar hainele pe care le crea se vindeau în magazinele din marile oraşe din ţară, precum Cluj, Constanţa sau Suceava. Afacerea a mers ca pe roate timp de câţiva ani, după care a fost nevoită să închiă din cauza vânzărilor din ce în ce mai scăzute. „Afacerea aceasta îmi ocupa tot timpul, iar profitul era destul de scăzut, de aceea am fost nevoită să renunţ. Oferta pe piaţă exista, dar îmi recuperam foarte greu banii din vânzări“, motivează creatoarea rochiilor de mireasă.

Din nou pe propriile picioare

În 1997, a decis să îşi înfiinţeze propriul atelier de creaţie la Slobozia şi, uşor-uşor, rochiile au început să arate ca şi când ar urma să fie îmbrăcate de prinţesele din poveşti, invitate să participe la marile baluri. De un alb imaculat, articolele vestimentare, lungi până la pământ, sunt bordate cu nenumărate cristale, perle şi paiete. Liliana măsoară din priviri o rochie cre trebuie „supusă“ unor ultime retuşuri înainte de a fi împachetată şi expediată unei cliente. „Mai trebuie să strâng puţin rochia şi, apoi, este gata. Clienta s-a răzgândit pe ultima sută de metri şi a decis că e mai bine să fie puţin mai strâmtă“,spune Liliana în timp ce îşi pregăteşte foarfecele, acul şi aţa. După ce a reuşit să o strâmteze, a aplicat şi perlele. Aparent foarte migăloasă, operaţiunea a durat doar câteva minute.



Clientele, mulţumite de creaţii

La final, Liliana face câteva poze rochiei, pe care le descarcă, apoi, în calculator. Are un folder special cu toate modele rochiilor pe care le-a creat până în prezent. Fiecare rochie este unică în felul ei, fiind croită cu ajutorul clientelor. Designerul ţine cont în totalitate de dorinţele viitoarelor mirese care îi calcă pragul atelierului său. „Eu creez rochiile după bunul plac al clientelor. Fiecare vrea să fie unică, de aceea ţin cont de părerile lor. În cazul în care este nevoie, eu le mai ofer unele indicii. Niciuna dintre ele nu a plecat nemulţumită de ceea ce a ieşit“, se mândreşte Liliana Ioan.

Citiţi mai multe în „Adevărul de Seară“ de astăzi!

image
Slobozia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite