Slobozia: Șoferii aleg anvelopele de iarnă second hand

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anvelopele second-hand au preţuri de criză Foto: Alexandru Boştină
Anvelopele second-hand au preţuri de criză Foto: Alexandru Boştină

Odată cu apariția primilor fulgi de nea, şoferii au luat cu asalt vulcanizările pentru a-şi înlocui cauciucurile de vară, cu cele de iarnă. Criza i-a făcut, însă, pe cei mai mulţi dintre slobozeni să aleagă cauciucurile la mâna a doua.

Preţuri mai mici

Cel mai important avantaj al anvelopelor second hand îl reprezintă preţul. Un cauciuc uzat, pentru o Dacie Logan, costă aproximativ 70 de lei, în timp ce conducătorii de maşini străine trebuie să scoată din buzunar până la 100 de lei pentru un cauciuc second hand.

„Preţul anvelopelor second hand variază între 70 şi 100 de lei, în funcţie de maşină. Mulţi dintre cei care vin să îşi schimbe cauciucurile aduc produse second hand. Doar oamenii cu bani îşi mai permit acum anvelope noi“, explică George Crăciun, unul dintre mecanici angajaţi la vulcanizarea din zona mănăstirii Sfinţii Voievozi.

Pe lângă prețul anvelopelor de iarnă, slobozenii mai trebuie să plătească şi manopera mecanicului, care, printre altele, schimbă cauciucurile şi echilibrează roţile autoturismelor. Pregătirea maşinii pentru iarnă costă în medie 90 de lei.

„Schimbarea unui cauciuc costă între 7 şi 9 lei. Dar, pe lângă asta, mai trebuiesc echilibrate roţile şi schimbate valvele“, explică Marius Panait (31 de ani), unul dintre mecanicii de la vulcanizarea din zona Bazarului municipal.

Patronii vulcanizărilor recunosc că, în această perioadă, mai ales după ninsorile din ultimele zile, slobozenii s-au îngrămădit să-şi pregătească autoturismele pentru iarnă. Şoferii sunt, la rândul lor conştienţi, că o astfel de măsură se impunea.
„Eu am cauciucuri universal, însă mi-e teamă ca va fi o iarnă grea şi de aceea mă intresez de preţuri. Am văzut nişte cauciucuri nemţeşti aproape noi cu 70 de lei şi mă gândesc că ar fi păcat să ratez ocazia asta“, spune Ionuţ Popîrlan (22 de ani).


Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia !

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite