Slobozia: Soarele a topit Bărăganul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Temperaturile au urcat până la 35 de grade Celsius, iar indicele de confort termic a depăşit pragul critic de 80 de unităţi.

După ce mai bine de două săptămâni ploile au provocat ravagii şi în Ialomiţa, acum căldura îşi lăsă şi ea amprenta peste traiul prăfuit din Bărăgan. Canicula a făcut şi prima victimă la Slobozia. Un bărbat ameţit de aburii alcoolului a fost răpus de căldură. La sosirea ambulanţei, bărbatul a refuzat transportul la spital, mulţumindu-se doar cu înviorarea primită de la echipajul Salvării.

Nopţi insuportabile

De mai bine de trei zile, Slobozia a fost supusă unui val insuportabil de căldură. Unii profită de această situaţie şi merg la plajă sau la ştrand, iar alţii caută un colţişor de umbră, pentru a se mai feri de soarele arzător. Dacă ziua te mai poţi feri de căldură, dogoarea zidurilor de beton îţi face noaptea albă.

„Eu am apartamentul placat şi la interior, şi la exterior, însă degeaba. Este o căldură insuportabilă, pentru că soarele bate toată ziua în pereţii mei“, spune Dinu Savu (61 de ani), care ne precizează că din motive medicale nu poate folosi aerul condiţionat sau ventilatorul.

Alţii, mai norocoşi, au aer condiţionat, dar şi aşa canicula le afectează programul zilnic.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite