Slobozia: Sinistraţii din Moldova, lăsaţi uitării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ajutoarele pentru sinistraţii din Moldova mucegăiesc în cele patru depozite amenajate special în acest sens în judeţul Ialomiţa. 

Deşi ar fi trebuit sa ajungă la sinistraţi de mai bine de două luni, peste 14 tone de haine şi cereale zac şi acum în depozitele din judet. Reprezentanţii filialei judeţene de Cruce Roşie Ialomita, cei care se ocupă de această acţiune, ar avea nevoie de peste 2.000 de lei pentru plata transportului, bani de care, însă, nu dispun. Ajutoarele au fost colectate în urmă cu o lună şi jumătate şi ar fi trebuit să ajungă la sinistraţii din comuna suceveană Comăneşti. „Lumea a uitat de ajutoare. Am încercat să discutăm, să vină cinva să le ia de aici, dar nu am primit niciun răspuns până acum“,  a declarat Octavian Caracostea (48 ani), administratorul cantinei sociale din Slobozia.

Cum fonduri pentru transportul celor peste 14 tone de ajutoare nu există, posibilitatea ca acestea să fie aruncate la gunoi este una destul de ridicată. Mai ales ţinând cont de faptul că, în perioada imediat următoare, depozitele, ticsite acum cu ajutoare pentru sinistraţi, vor trebui să „găzduiască“ făina, zahărul şi uleiul de la Uniunea Europeană. „O măsură tot vom lua cu ele. Nu le mai putem ţine aici“, spune Octavian Caracostea. „Oricum, sinistraţii din Moldova nu au stat niciodată în baza ajutoarelor din Ialomiţa“, mai adaugă, resemnat, acesta.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite