Slobozia: Simulare de cutremur la Urziceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aplicaţia a presupus salvarea a peste 500 depersoane prinse sub dărâmâturi în urma unui cutremur de 6,5 grade pe scara Richter. În simulare au fost antrenaţi şi localnicii din centrul oraşului.

Conform scenariului, în zona Vrancea, la o adâncime de 110 km, are loc un cutremur de pământ cu magnitudinea de 6,5 grade pe scara Richter, care s-a resimţit pe direcţia: Focşani-Buzău-Bucureşti-Zimnicea cu o intensitate de 7,2 grade pe scara Mercalli, producând pierderi și distrugeri însemnate, iar Ialomiţa se numără printre judeţele cele mai grav afectate, trecându-se la gradul maxim de alertă în rândul structurilor şi unităţilor Ministerului Administraţiei şi Internelor.

În municipiul Urziceni se înregistrează un număr total de 506 victime (răniţi, decedaţi şi dispăruţi), se prăbuşesc elemente de construcţie ale unor clădiri cu surprinderea de persoane în interiorul acestora, se înregistrează explozii şi incendii, iar conducta de distribuţie a gazului metan este fisurată pe o lungime de 150 m pe strada Bucureşti....acesta a fost secenariul aplicației pusă la cale de pompierii militari.

image
Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite