Slobozia: Simona Lepădătescu - Îndrăgostită de şevalet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Lepădătescu este un artist desăvârşit
Simona Lepădătescu este un artist desăvârşit

Este unul dintre cei mai tineri artişti plastici din Bărăgan. Majoritatea picturilor sale sunt realizate într-o tehnică de lucru avangardistă  care îmbină culoarea, pânza şi elemente precum textile sau lemn.

Chiar dacă mulţi sunt cei care cred că tânăra artistă a început să picteze încă din copilărie, Simona a reuşit să atingă pensulele abia în momentul în care a ajuns la vârsta adolescenţei.

„Imediat ce am terminat şcoala general, am decis să mă înscriu la Liceul de Artă Ionel Perlea. Am reuşit să trec toate examenele de admitere şi am fost foarte încântată. Chiar dacă nu am început de mică să lucrez, simţeam că am talent şi că trebuie să fac pictură“, susţine tânăra artistă.

Nedespărţită de şevalet

Cei patru ani de liceu s-au scurs atât de repede, încât Simona nici nu a băgat de seamă că timpul a trecut. Are foarte multe amintiri legate de acea perioadă, dar cele mai dragi îi sunt momentele în care, în vacanţa de vară, mergea alături de colegii ei de clasă la muzeele din oraş pentru a imortaliza pe pânză exponatele.

„În fiecare vară, mergeam la muzee şi făceam schiţe ale exponatelor. Acest lucru ne era de folos pentru că ne diversificam tehnica de lucru Mie îmi plăcea foarte mult pentru că era relaxant şi puteam lucra în voie“, rememorează Simona. În momentul în care începea şcoala, artiştii trebuiau să le prezinte profesorilor lucrările pe care le-au realizat în timpul verii.

Citiţi mai multe amănunte în „Adevărul de Seară“ de astăzi !

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite