Slobozia: Simona Elena Bonciu, campioană naţională la desen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simonei îi place foarte mult să vorbească despre pasiunea sa pentru pictură. Are şi cu ce se lăuda: a câştigat peste 20 de premii la concursurile naţionale de desen la care a participat.

Totul a început din joacă
Principala sursă de inspiraţie a micuţei artiste este natura.  În momentul în care se aşează în faţa şevaletului, îi vin în minte tot felul de idei prin care poate reprezenta mediul înconjurător. Cel mai mult iubeşte anotimpurile. Se simte deja ca un viitor artist în căutarea identităţii creatoare. Uneori, chiar şi ea rămâne uimită de picturile pe care le realizează.

Totul a pornit dintr-o joacă. A luat o foaie şi un creion şi a început să traseze câteva linii, pe care, apoi, le-a colorat cu o cariocă. I-a plăcut ce a făcut, aşa că i-a spus mamei sale că ar vrea să se înscrie la Palatul Copiilor din Slobozia, la cercul de desen, pentru a învăţa cât mai multe despre noua ei pasiune.
 
„La început, mă jucam cu foile. Desenam pe toate foile pe care le vedeam goale. Am văzut că mă atrage şi am decis să mă înscriu la cercul de desen de la Palatul Copiilor“, spune micuţa artistă.

Talentul i-a fost premiat
De-a lungul timpului, Simona a participat la peste 20 de concursuri naţionale de desen, unde a luat de fiecare dată premiul I. Anul acesta, s-a întrecut pe sine. A participat la un concurs inedit de picutră, unde a reuşit să căştige marele premiu: o excursie de patru zile la Strasbourg.

La competiţia la care a luat parte, Simona a trebuit să îşi imagineze cum va arăta judeţul Ialomiţa în anul 2020. Micuţa artistă a convins juriul cu pictura sa, „Metropola din vis“.

„Era o reprezentare a Sloboziei. Mi-am imaginat un oraş ecologic, cu foarte mulă vegetaţie şi maşini care folosesc energia alternativă pentru a funcţiona“, se mândreşte Simona cu pictura care i-a deschis drumul spre Strasbourg.

Citiți mai multe amănunte în ediția de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite