Slobozia: Sergiu Băhăian, tun de peste trei milioane de lei în Ialomiţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Viezurele“ a ţepuit 34 de firme, prin intermediul SC Gimatex Dridu SRL, reuşind, în mai puţin de 3 luni, o lovitură de peste 3,3 milioane de lei

Învinuit de procurorii DIICOT Constanţa pentru instigare la omor şi înşelăciune, controversatul om de afaceri Sergiu Băhăian mai este cercetat şi într-un alt dosar, de data aceasta pentru infracţiuni economice. Pentru moment, execuţiile în stil mafiot, locotenenţii Valentin Şlepac şi Adrian Grigoraş, victimele Ionel Ulezu, Petrică Captalan, Emilian Leonte şi Lucian Cernat (primii doi sedaţi şi îngropaţi de vii, iar ultimii doi bătuţi şi aruncaţi în canalul Dunăre Marea Neagră) trec în plan secund, din punct de vedere temporal, iar astăzi Băhăian trebuie să dea explicaţii într-un dosar în care este acuzat de infracţiuni economice, dosar aflat pe masa magistraţilor Tribunalului Ialomiţa.

CEC-uri fără acoperire

Conform rechizitoriului întocmit de procurori, tactica de „luptă“ în „războiul“ financiar era extrem de simplă: inculpaţii achiziţionau mărfuri cu plata la 45 de zile, pe care le achitau apoi cu file CEC fără acoperire. Bunurile erau, apoi, gajate în mod repetat la diverse unităţi bancare. De-a lungul timpului, zeci de furnizori de mărfuri au fost induşi în eroare prin emiterea la cumpărare, ca instrumente de plată, a unor cec-uri şi bilete la ordin fără a avea la tras provizia necesară sau urmată de retragerea provizorie necesare plăţii. Odată preluată de Sergiu Băhăian şi Dan Negureanu, în mai 2006, SC Gimatex Dridu SRL a dat, în mai puţin de trei luni, ţeapă după ţeapă, nu mai puţin de 34 de firme din ţară fiind prejudiciate, în perioada iulie-septembrie 2006, cu peste 800.000 de euro.

Apărări negociate prin telefon

Cooperarea membrilor grupurilor infracţionale organizate a continuat mult timp chiar şi după ce activitatea infracţională avea să se încheie. Astfel, în vara-toamna anului 2008, aceştia au încercat să îşi coroboreze apărările şi să abordeze o singură versiune. Relevante sunt interceptările mai multor convorbiri telefonice.

Adrian Radu: Moşu', ce vrea ăsta? Viezurele (referire la Sergiu Băhăian) ?
Gheorghe Teleagă: Despre... să discutaţi, să vă puneţi la punct cu… asta, cu… cu Slobozia
A.R.: Aha, aha, aha!
G.T.: Că mai are el nişte ăstea care vă priveşte pe voi. Mai are nişte amănunte, că s-a extins, s-a p… mea! S-a nu ştiu ce şi nu ştiu cum! Sau nu ştiu ce s-a întâmplat.
A.R.: P… mea ştie! Hai, bine, ok!
G.T.: Da, da’ zice că, oricum, eşti… eşti învinuit pentru fals, na! Şi p… mea! Şi nu ştiu ce, nu ştiu cum! Îţi spune el când… la telefon.
A.R.: Pentru fals? Aşa o fi!
G.T.: A vrut să vă punctaţi, să… să vă punctaţi, să fie bine!

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite