Slobozia: Sediu de peste 100.000 de euro pentru Poliţia Locală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O fostă centrală termică a intrat în reabilitare şi va deveni anul acesta noul sediu operativ pentru Poliţia Locală. Noul sediu operativ al poliţiştilor locali, care le va oferi acestora un dispecerat modern, dar şi depozit de armament, costă 500.000 de lei. Structura de ordine publică locală va avea la dispoziţie în jur de 400 de metri pătraţi pentru a-şi desfăşura activitatea.

În anul 2009, municipalitatea a decis să transforme fostele centrale sau puncte termice de cartier în diverse obiective sociale sau de importanţă locală. Astfel, mai multe puncte termice s-au transformat în sală de sport, sedii de firme sau club pentru pensionari. Centrala termică de pe strada Răzoare ar trebui să servească drept sediu pentru organele de ordine din subordinea Primăriei. Din toamna lui 2009 şi până în vara lui 2010, spaţiul insalubru care adăpostea, în cel mai fericit caz, doar oamenii străzii, a intrat într-un amplu proces de modernizare. În vara anului trecut, municipalitatea nu a mai avut bani pentru a termina lucrările, astfel că muncitorii s-au retras de pe şantier, lăsând clădirea neterminată.

În momentul de faţă, echipele de lucru mai au de pus gresie şi parchet, de zugrăvit pereţii interiori şi de izolat faţada exterioară a clădirii, de sistematizat zona şi să racordeze clădirea la utilităţi.

Alocare bugetară

Pentru finalizarea tuturor lucrărilor începute acum doi ani, Primăria Slobozia a prevăzut în bugetul pe anul 2011 suma de 370.000 de lei pentru lucrările la noul sediu al Poliţiei Locale. „Am prelungit autorizaţia de construcţie cu încă un an şi ar trebui să terminăm în această toamnă“, spune purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale, Valentin Nedelcu, care mai precizează şi că în faţa sediului instituţiei se va amenaja o parcare care va rezolva această problemă în zona respectivă. Până la această dată, la noul sediu al Poliţiei Locale s-au executat lucrări în valoare de 160.000 de lei, un sfert dintre acestea fiind şi în momentul de faţă nedecontate către firma ce execută lucrarea.

Citiți mai multe în „Adevărul de Seară“ de astăzi!

Slobozia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite