Slobozia: Secţia de Boli Infecţioase de la Feteşti va fi mutată în curtea noului spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Secţia va mai funcţiona în vechea locaţie maximum trei luni
Secţia va mai funcţiona în vechea locaţie maximum trei luni

Deși construcția spitalului „Anghel Saligny“ din Fetești prevedea ca secția de Boli Infecțioase să rămână pe vechiul stabiliment, în cartierul Buliga, lucrurile s-au schimbat radical în momentul când Ministerul Sănătății a dat verdictul favorabil ca secția să fie mutată în perimetrul noului spital.

Secția de Boli Infecțioase este amplasată în clădirile vechiului spital, clădiri construite în urmă cu mai binde de un secol. Este o clădire micuță ce adăpostește 25 de paturi. Există saloane în care sunt îngrămădite chiar și opt paturi, precum și  camere, care în mod normal ar trebui să figureze ca rezerve, dar adăpostesc patru pacienți. Conform legii, secțiile de Boli Infecțioase trebuie să fie construite la o distanță de cel puțin zece metri de peretele spitalului, așa încât, la Fetești, noua clădire care va adăposti secția va fi amplasată în spatele spitalului.

„Suntem obligați să realizăm clădirea și să mutăm personalul medical și aparatura aici. În toamna acestui an, acest spital de la Fetești va fi complet, conform grilei prezentate în proiectul inițial“, spune Stelian Barcari, managerul spitalului municipal Fetești.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite