Slobozia: Sebastian Savu - Mereu pe urmele infractorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sebastian Savu conduce, de un an, destinele Poliţiei Oraşului Ţăndărei foto: M.S.
Sebastian Savu conduce, de un an, destinele Poliţiei Oraşului Ţăndărei foto: M.S.

După şase ani de Ordine Publică, Sebastian Savu a fost numit, anul trecut, la conducerea Poliţiei Oraşului Ţăndărei.

Proaspăt absolvent de liceu, Sebastian Savu s-a gândt serios la ce ar vrea să facă pe viitor. A ascultat sfaturile tatălui său şi a ales să se înscrie la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza“ din Bucureşti. Pentru a putea trece cu bine examenul de admitere, s-a pregătit temeinic. „Am învăţat foarte mult pentru a putea promova examenul de admitere. Cel mai dificil a fost la probele sportive, însă am reuşit să trec şi de acest hop“, spune inspectorul.

Viaţa de student

Să fii student la Academia de Poliţie nu este un lucru foarte uşor. Pentru Sebastian, primii doi ani de şcoală au fost foarte dificili. S-a luptat din greu cu regimul strict inpus de către cadrele didactice care se ocupau cu pregătirea viitorilor oameni ai legii. „Au fost momente în care am vrut chiar să renunţ şi să mă duc la altă facultate. Am rezistat, însă, pentru că asta era ceea ce eu îmi doream să fac. A fost un regim într-adevăr dur“, recunoaşte Sebastian. Şcoala avea să fie mai „prietenoasă“ în următorii doi ani de studiu, aşa că viitorul poliţist s-a gândit mai bine şi nu a renuţat la visul său de a  îmbrăca una din uniformele Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Ofiţer în cadrul IPJ Ialomiţa

Imediat după terminarea studiilor, Sebastian Savu a fost repartizat la Biroul de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa. A vegheat siguranţa locuitorilor oraşului timp de aproximativ şase ani. „Era o activitate foarte interesantă, pentru că problemele pe care le ridică ordinea şi liniştea publică sunt importante şi trebuie ţinute în frâu foarte bine“, spune inspectorul.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite