Slobozia: Se tratează de West Nile acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Diagnosticată cu West Nile, o fetiţă în vârstă de 12 ani, din Fetești, a părăsit spitalul după doar câteva zile de tratament. Părinţii au cerut externarea pe propria răspudere, iar fetiţa se tratează acum acasă.

La sfârşitul acestei săptămâni, Mândra Mihai (12 ani) a fost diagnosticată cu meninigită tip West Nile și ar fi trebuit să stea internată, sub tratament, timp de două săptămâni. Iar asta întrucât, deși suferă de o formă ușoară a acestui virus, medicii susțin că, dacă nu urmează tratamentul prescris, copila şi-ar putea pierde viaţa.

Părinţii şi-au asumat responsabilitatea

Deși inițial inspectorii de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) au fost informați că fetița a părăsit pe ascuns secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Municipal Feteşti, fără acordul medicilor, situația este alta. Părinții fetei au cerut conducerii unităţii spitaliceşti ca fata să fie externată și să urmeze tratamentul la domiciliu.

„Fata nu a plecat din spital fără ca părinții să semneze o declarație pe propria răspundere. Adevărul este că ea era internată de o săptămână în spital, iar starea ei se ameliorase considerabil, așa încât ne-am dat acordul să fie externată și să continue tratamentul acasă. După terminarea tratamentului, ea va fi nevoită să vină la consult, pentru a vedea dacă s-au ivit complicații“, declară medicul Stelian Barcari, managerul Spitalului Municipal Fetești.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite