Slobozia: Se micşorează taxele pentru tarabele din pieţe şi Bazar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiriile scad începând de luna viitoare. Urmarea: comercianţii vor plăti cu 10% mai puţin. În acest moment, comercianţii scot din buzunare 500 de lei în fiecare lună.

Comercianţii au făcut nenumărate sesizări pentru micşorarea tarifelor. Oamenii nu au bani suficienţi pentru plata taxelor impuse de autorităţile locale. Criza i-a lăsat fără clienţi.

Afectaţi de criză

Marea problemă cu care se confruntă comercianţii o reprezintă în continuare vânzările slabe. Pentru cei mai mulţi dintre ei, marfa pe care o expun la standurile din Bazar reprezintă singura sursă de venit. Abia dacă reuşesc să încaseze câte 100 de lei pe zi.
 
„Merge foarte prost. Baza noastră sunt oamenii de la ţară. Dar pe ploaia asta cine iese din casă, să vină la Slobozia? E greu de tot“, spune îngrijorată Ecaterina Fetecău (38 de ani).

De cele mai multe ori, oamenii nu au dispus de bani pentru plata chiriei. Ca să  nu rămână cu restanţe, au apelat la rude şi cunoscuţi. Cei care nu au avut de unde să facă rost au fost nevoiţi să plătească penalizări.

„Numărul comercianţilor înregistraţi cu restanţe la plata tarifelor de ocupare a locurilor de vânzare este în continuă creştere. Criza financiară îi afectează foarte tare, de aceea am venit în sprijinul lor“, a declarat Ştefan Costea, şeful Serviciului Public de Activiăţi Autofinaţate din cadrul Primăriei Slobozia.

Sesizări pentru micşorarea chiriilor

Deşi au făcut nenumărate sesizări în acest sens, oamenii nu se aşteptau să fie ascultaţi de cineva. Credeau că vor rămâne cu semnăturile trecute pe o foaie de hârtie şi atât.

Vestea că începând de luna viitoare, taxa pentru standuri se va micşora, i-a luat prin surprindere pe comercianţi.

„Luna trecută, am întârziat cu plata chiriei pentru stand două săptămâni şi am luat penalizare aproape 30 de lei. Suma pe care ne-o scade nu e mare, dar ne mai ajută cât de cât“, spune Stăncuţa Oaie (39 ani).

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite