Slobozia: Şcolile din oraş vor fi din nou păzite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moş Crăciun le va aduce elevilor cuminţi în dar agenţi de pază, care să vegheze la siguranţa lor. Înfiinţarea unei firme private de pază a ajuns pe ultima sută de metri. După ce a primit avizul favorabil de la Poliţie, firma îşi înregistrează acum emblema şi îşi depune documentele pentru licenţiere.

Şcolile, prioritare

Primele obiective pe care le vor păzi noii agenţi de pază subordonaţi Primăriei vor fi unităţile de învăţământ din oraş. „Prioritatea noastră zero sunt şcolile. Vom reangaja agenţii disponibilizaţi în octombrie şi vom reîncepe serviciul“, spune Ionel Ivanciu, directorul firmei Pază şi Servicii Comunitare. Primăria Slobozia este unicul acţionar la firma de pază, iar administrarea acesteia este asigurată de consilierii locali. Aceasta este cea de-a doua firmă din oraş, după SC Urban SA, furnizorul de apă, la care Primăria este acţionar principal.

Vestea că agenţii de pază se vor reîntoarce a venit ca un colac de salvare pentru directorii şcolilor, care, în ultima vreme, au fost nevoiţi să asigure paza prin mijloace mai puţin convenţionale. „După plecarea agentului comunitar, noi asiguram paza cu femeile de serviciu şi cu mecanicul şi, pe lângă faptul că nu aveau autoritatea unui agent de pază, aceştia nu aveau nici studii de specialitate“, spune Dumitru Cioboată, directorul Liceului de Artă Ionel Perlea.

Firma va avea pentru început 25 de angajaţi ce vor deservi unităţile de învăţământ din oraş, urmând ca, pe parcursul anului viitor, să-şi găsească noi contracte şi să reangajeze toţi agenţii disponibilizaţi în toamnă. „Am considerat o prioritate stringentă paza şcolilor, însă nu ne vom axa doar pe asta. După ce ne mai liniştim, o să căutăm noi contracte şi, treptat, vom reangaja toţi agenţii disponibilizaţi“, spune Ionel Ivanciu, directorul firmei de pază.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevarul de Seară“ Slobozia !

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite