Slobozia: Scandal la BAC: Mai mulţi elevi au primit subiecte inversate la informatică UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Însoţiţi de părinţi, elevii au venit la Inspectoratul Şcolar Ialomiţa să ceară socoteală
Însoţiţi de părinţi, elevii au venit la Inspectoratul Şcolar Ialomiţa să ceară socoteală

Ultima probă a bacalaureatului a încins spiritele la centrul de examinare de la Colegiul Naţional Mihai Viteazul din Slobozia. Peste 35 de elevi care au susţinut astăzi proba la informatică s-au trezit cu alte subiecte decât cele care trebuiau.

UPDATE ora 10.00:  Elevii de clasa a XII-a care au susţinut, ieri, proba la informatică la centrul examinare de la Colegiul Naţional Mihai Viteazul au adresat un memoriu Ministerului Educaţiei prin care au solicitat să fie reexaminaţi. Ei s-au întors azi- dimineaţă, la ora 8.00, în sala de examen pentru a susţine din nou testarea.

Elevii care au dat astăzi bacalaureatul la informatică la Colegiul Naţional Mihai Viteazul provin de la trei clase ale Grupul Şcolar Alexandru Ioan Cuza, din oraş. Ei au primit subiecte de tipul MT2, care au un grad de dificultate mult mai scăzut, în locul celor de tipul MT1, mult mai grele.

Cele două tipuri de subiecte care au fost încurcate

image

„De vină este inforamticianul centrului de examinare care a încurcat subiectele. El va fi cel tras la răspundere“, a declarat Ilie Stavăr, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar General Ialomiţa.

Aceeaşi situaţie s-a petrecut şi marţi, când, 16 elevi care au susţinut proba la matematică la centrul de examinare de la Liceul de Artă Ionel Perlea, au primit subiecte mai uşoare decât cele prevăzute în programă.



Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite