Slobozia: Scandal de proporţii în Casa Domnului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O biserică de cartier din Slobozia a fost asaltată ieri de un grup de fanatici religioşi. Aceştia au scandat lozinci împotriva înaltelor feţe bisericeşti.

Protestatarii au încercat să îi convingă pe credincioşi că trei sferturi dintre înalţii prelaţi ar trebui schimbaţi. Ei motivează că aceştia nu cred în Dumnezeu şi cer să fie schimbaţi din funcţii

„Dorim un patriarh sfânt şi nepătat“

Cei 15 fanatici religioşi, dintre care 13 femei, sunt din Brăila şi au venit la Slobozia pentru a demonstra că înaltele feţe bisericeşti pe care credincoşii le cinstesc nu au har divin. Sacandalul a izbuncit în momentul în care duhovnicul bisericii „Sfântul Gheorghe“, Nicolae Tudose, a ieşit din altar pentru a-i cinsti pe înalţii prelaţi ai ortodoxiei româneşti. Protestatarii au pătrus în incinta lăcaşului de cult şi au strigat lozinci împotriva clericilor.

„Dorim un patriarh sfânt şi nepătat, care să poată scoate ţara din păcat. Este de pe altă planetă, ducă-se în pustiu“, au strigat în gura mare fanaticii religioşi.

Panică în biserică

Slujba de liturghie a fost întreruptă. Enoriaşii au privit speriaţi cum oamenii urlau cât puteau de tare. Au încercat să îi scoată din Casa Domnului, dar totul a fost în zadar. Văzând că protestatarii nu vor să iasă, angajaţii lăcaşului de cult au chemat forţele de ordine. Fanaticii au fost luaţi pe sus şi conduşi la secţia de Poliţie. Au dat declaraţii timp de aproape şase ore.

Grupul din care fanaticii religioşi fac parte a fost constituit încă din perioada comunistă. Ei nu neagă credinţa ortodoxă, însă susţin că trei sferturi din preoţii români sunt păgâni.

CITIŢI ŞI: 15 FANATICI RELIGIOŞI AU PĂTRUNS ÎNTR-O BISERICĂ DIN SLOBOZIA

„Sunt nişte eretici. Ei au fost, în trecut, colaboratori ai Securităţii. Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, nu are ce căuta acolo. Am fost prin toată ţara ca să le deschidem ochii oamenilor, să nu mai creadă în cine nu trebuie “, susţine Elena Pascal (62ani).

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite