Slobozia: Sărbători de final de an, mult mai sărace

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În data de 27 decembrie, muzica populară va răsuna în centrul Sloboziei
În data de 27 decembrie, muzica populară va răsuna în centrul Sloboziei

Bugetele locale secătuite nu mai permit anul acesta organizarea unor evenimente de amploare pentru a marca zilele de Crăciun şi Revelion.

Edilii celor şapte oraşe din judeţ se văd nevoiţi să renunţe la spectacole sau concerte şi să aloce bani doar pentru focul de artificii care va lumina cumpăna dintre ani. Excepţie face Slobozia, unde autorităţile locale pregătesc un spectacol pentru cea de-a treia zi de Crăciun.

Focuri de artificii mai sărace
Oraşele Căzăneşti şi Fierbinţi sunt singurele din judeţ care nu vor marca trecerea în noul an, bugetele localităţilor, care aduc mai degrabă a commune, fiind prea austere pentru a permite un asemenea răsfăţ. Celelalte cinci oraşe din Bărăgan şi-au răscolit puşculiţa sau au apelat la afaceriştii mai cu dare de mână pentru a-şi încânta locuitorii cu un simbolic foc de artificii.

„Bugetul nostru este foarte auster, criza ne-a afectat direct şi nu ne putem permite decât un foc de artificii, în noaptea dintre ani“, spune primarul oraşului Amara, Victor Moraru.

La fel se va întâmpla şi la Ţăndărei, dar şi în vestul judeţului, la Urziceni. La Feteşti, Gheorghe Catrinoiu, primarul oraşului de pe malul Borcei, spune că feteştenii vor sărbători Revelionul printr-un tradiţional foc de artificii, care nu costă mai mult de 1.000 de euro, dar şi printr-un program artistic dedicat pensionarilor.
„Pe lângă focul de artificii, vom aduce şi mai mulţi artişti de muzică popular, care le vor cânta pensionarilor în noaptea dintre ani“, spune Gheorghe Catrinoiu.

Serbările iernii la Slobozia
În ziua de Sfântul Ştefan, pe 27 decembrie, în municipiul reşedinţă de judeţ vor răsuna mii de wati. În acest an, la Serbările iernii, din păcate, vor concerta nume mai puţin cunoscute publicului larg. „De doi ani încoace, bugetul este mai auster şi din această cauză pe afiş sunt nume mai puţin cunoscute“, spune viceprimarul Valentin Băcanu.

La concertul din 27 decembrie vor urca pe scenă Narcotic Sound, DJ Sava & Raluca, Ansamblul Folcloric Teleormanul şi Florin Vasilică, George Mitrea şi Mario Buzoianu. Artiştii, sonorizarea şi luminile pentru Serbările iernii, dar şi focul de artificii din noaptea de Revelion a costat municipalitatea 25.000 de lei.
Citiți mai multe amănunte în edițăa de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite