Sărăcimea primeşte bani să stea degeaba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii din Slobozia care beneficiază de legea venitului minim garantat trag chiulul şi consumă băuturi alcoolice. Delăsarea celor mai mulţi dintre ei este reclamată chiar de locuitorii oraşului. Lenevesc la umbra copacilor şi lasă străzile pline de gunoaie.

Sumele pe care Primăria Slobozia le-a suportat pentru plata beneficiarilor de ajutoare sociale în baza Legii 416 din 2001 a venitului minim garantat au depăşit, în aprilie, 24.000 de lei. Din totalul de 129 de dosare depuse luna trecută, 21 au fost suspendate, dintr-un singur motiv: lipsa chefului de muncă.
 
Lege permisivă
„Legea este foarte permisivă cu ei. Chiar dacă nu lucrează şi li se suspendă dosarele, datele beneficiarilor rămân pe rol, iar în luna următoare, dacă solicită, pot primi bon de muncă“, declară Luminiţa Munteanu, şeful Serviciului de Protecţie şi Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Municipiului Slobozia.
 
Delăsarea se vede
La Slobozia, abonaţii la ajutoare sociale lasă gunoaiele nestrânse zile în şir, aleile dintre blocuri ajungând să fie, pur şi simplu, ticsite de mizerie. Mai mult, oamenii spun că persoanele asistate social trândăvesc, consumă băuturi alcoolice şi apoi devin recalcitrante.


„Au vrut să mă pocnească“
Revoltat de toată această situaţie, Constantin Bădică, un bătrân de 60 de ani, re-clamă: „Sunt foarte periculoşi. Odată, s-au luat de mine şi au vrut să mă pocnească. M-am luat de ei pentru că făceau gălăgie“.


În replică, una dintre beneficiarele de ajutor social, Constanţa, o femeie în vârstă de 40 de ani, susţine contrariul. „Noi muncim, ne facem treaba. Astea sunt nişte răutăţi. Cum adică, luăm bani şi stăm degeaba?! Nu există!“, spune femeia care primeşte ajutor de la stat.

Citiţi mai multe in „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite