Slobozia: Salvează oamenii, îi distrează și apoi îi îngroapă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Paros este un consilier local cu mult fler
Radu Paros este un consilier local cu mult fler

Paros Radu este șeful Ambulanței Ialomița, patron de pompe funebre și sală de bowling, consilier local... activități pe care le face, zilnic, cu zâmbetul pe buze.

Este o persoană de care cei mai mulți cetățeni ai municipiului Slobozia se lovesc la un moment dat, fie că este vorba de un moment fericit sau unul neplăcut.

A preluat afacerile tatălui său de la vârsta de 25 de ani iar acum este unul dintre cei mai de succes oameni de afaceri ai județului Ialomița. Timpul său zilnic se împarte în patru direcții: Ambulanță, servicii funerare, sală de bowling și Primărie.

Șeful de la Ambulanță s-a folosit de propria imagine pentru a face reclamă sălii de bowling pe care o are la Slobozia

„Nici prin cap nu-mi trecea că o să ajung să am o afacere cu pompe funebre. Tatăl meu a fost sculptor în piatră și a realizat numeroase monumente funerare sau istorice. Numele mi l-a dat tocmai că are legătură cu meseria sa, Paros fiind insula grecească de unde se extrage una dintre cea mai bună marmură din Europa. El a deschis această afacere, pe care am preluat-o, după moartea lui, eu cu fratele meu. Nu mi-a plăcut, dar am fost nevoit. În timp am învățat să o prețuiesc și pot să zic că o fac cu drag“, spune Radu Paros.

Reputația tatălui său, de artist în cioplirea monumentelor funerare, i-a adus succesul în acest domeniu. „Firma se numește Petracom....Petra vine de la piatră iar Com de la numele tatălui, care îl chema Coman. În anul 2007 am ieșit pe locul I, în topul firmelor din România care se ocupă cu servicii funerare, la cifră de afaceri. Și am fost ales dintr-un total de 618.000 de firme. Cred că spune multe acest lucru despre cum îmi fac treaba“, adaugă consilierul.
Cu toate că are o afacere de succes, domeniul ales i-a adus și supărări în familie, nu de puține ori membrii familiei sale fiind ținta ironiilor.
„Băiatul meu, Mircea a avut de suferit de pe urma acestei afaceri. Pe la școală mulți dintre colegi îl șicanau cu vorbe de genul «Tactu e gropar», iar el reacționa, de multe ori chiar sărind la bătaie. Îl înțeleg“, spune Radu Paros.

Primarul l-a „forțat“ să devină politician
În politică a intrat tot dintr-o întâmplare. Se întâmpla în urmă cu șapte ani. Din cauza unor divergențe cu actualul primar al Sloboziei, Radu Paros a hotărât să lupte cu acesta de pe poziții egale.

„Am considerat că ce face primarul este greșit, astfel încât trebuia să-i dea cineva o replică. M-am înscris în opoziție și am demarat o campanie împotriva lui. Se pare că mi-am făcut treaba bine din moment ce am fost ales viceprimar, iar apoi consilier local, din postura de independent. O să renunț la politică în momentul când actual primar al Sloboziei nu va mai fi ales...Promit!“, spune consilierul.

Este un politician atipic pentru aceste vremuri, fiind pasionat de drumeții, curse cu ATV-ul, petrece foarte mult timp cu copiii săi sau joacă bowling.
„Ideea cu sala de bowling mi-a dat-o băiatul meu. Eram la mare și jucam bowling, iar Mircea mi-a zis că i-ar plăcea să avem și în Slobozia așa ceva. M-a pus pe gânduri această vorbă și la câteva luni după aceea am demarat proiectul, de care sunt foarte mulțumit, pentru că văd că oamenii îl apreciază“, spune Radu Paros.

„Dacă nu era soția, acum eram mort“
În sistemul medical a ajuns tot dintr-o nemulțumire personală, care l-a afectat enorm. „Primul ghimpe pe care l-am avut împotriva sistemului medical județean s-a petrecut în urmă cu peste 20 de ani, când tatăl meu a avut mult de suferit de pe urma acestuia. Cel de-al doilea eveniment l-am simțit pe pielea mea...în urmă cu 10 ani am avut o hemoragie digestivă și am leșinat în casă. Deși stau vis a vis de spital ambulanța a venit după o juma de oră. Am avut noroc cu soția mea care m-a salvat, că altfel îmi înghițem limba. Aceste momente m-au făcut să-mi doresc la Ambulanță“, spune managerul de la salvare.

Cu toate că mulți ar crede că și-a ales o funcție care îi va dăuna afacerii cu servicii funerare, Radu Paros vede altfel lucrurile.
„Îmi place să cred că speranța de viață în Ialomița a crescut de când sunt șef  la Ambulanță. Iar afacerea cu pompe funebre nu are de suferit...pentru că Dumnezeu ne cheamă pe toți la el, mai devreme sau mai târziu“, spune afaceristul.

Cu toate că i-ar plăcea ca această afacere cu pompe funebre să devină o tradiție de familie, nu își va obliga copiii să accepte acest lucru, dacă ei nu doresc. „Dacă nu vor dori să preia afacerea îi voi înțelege, pentru că știu că nu e o afcere cu care te poți lăuda, iar gura lumii este păcătoasă. Îi las să aleagă, să facă ce le place“, spune Radu Paros.


Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite