Slobozia: Revolta mămicilor: „Ne vom trata copiii la spitalele din Bucureşti!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cazul celor 14 copii care infectați cu rotavirus la Spitalul Judeţean de Urenţă Slobozia a băgat spaima în rândul mămicilor din oraş. Indiferent de problemele medicale pe care le-ar vea copiii lor, mămicile din oraș sunt de părere că medicii din Bucureşti sunt mult mai responsabili. Neîncrezătoare în serviciile medicale oferite de cea mai mare unitate spitalicească din judeţ, mămicile ar alege fără să clipească să i

image

Ştirea referitoare la focarul infecţiilor cu rotavirus care a izbucnit pe secţia de Pediatrie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia le-a făcut pe mămicile din oraş să se teamă cu privire la felul în care ar putea fi trataţi micuţii lor, atunci când ar avea nevoie de ajutorul medicilor din oraş. Majoritatea mămicilor spun că nu îşi vor trata copiii la spitalul din Slobozia. Sunt neîncrezătoare în tratamentul oferit de către cea mai mare unitate spitalicească din judeţul Ialomiţa și tocmai de accea foarte multe au declarat că vor lua drumul spitalelor din Capitală.

image

„Ne tratăm copiii la Bucureşti“

Sonia Bazac (40 de ani), împreună cu fiica sa, micuţa Ana Lucia (un an), au profitat de vremea frumoasă și au ieșit la plimbare. Femeia este la curent cu cazurile de rotavirus înregistrate la Slobozia și nu este deloc încântată de ceea ce a auzit până acum. Este de părere că o astfel de infecţie nu are cum să izbucnească într-o unitate medicală bine dezinfectată şi a cărei igienă se realizează în permanţă. „Ceea ce s-a întâmplat la spitalul din Slobozia m-a făcut să îmi pun foarte multe semne de întrebare. Sunt neîncrezătoate în sistemul medical de aici, de la noi. Eu am preferat chiar să îmi aduc pe lume copilul la Bucureşti. Nu am vrut să risc“, spune femeia.

image

Aceeaşi opinie o are şi Dana Popescu (32 de ani), mama micuţului Toni (o luna și jumătate).  În cazul în care micuţul ar avea o problemă de sănătate, cu siguranţă Dana ar cere consultaţii medicilor specialişti din Bucureşti. A mers o singură dată la spitalul de la Slobozia şi nu a fost încântată de ceea ce a văzut acolo. Femeia susţine că unitatea spitalicească este foarte murdară şi neîntreţinută.„Am fost, am văzut ceea ce este acolo şi nu mi se pare un mediu propice pentru a trata copiii. Este foartă multă mizerie, tocmai de aceea când copilul meu are o problemă, mergem la Bucureşti“, spune femeia.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia !

Slobozia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite