Slobozia: Recursul în cazul Băhăian se judecă mâine, la Curtea de Apel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Controversatul om de afaceri Sergiu Băhăian va afla mâine dacă decizia instanţei ialomiţene, de revocare a arestării preventive, va fi menţinută şi la Curtea de Apel.

La mijlocul săptămânii trecute, magistraţii ialomiţeni au decis revocarea arestării preventive în cazul afaceristului şi al complicilor săi, pentru infracţiunile economice de care aceştia sunt acuzaţi. Mâine, magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti decid dacă Băhăian şi complicii săi vor rămâne sau nu după gratii în dosarul infracţiunilor economice.

„În dosar, s-a specificat faptul că infracţiunile săvârşite sunt înşelăciuni. Noul Cod Penal prevede o scădere a pedepselor pentru acest tip de infracţiuni. Mai mult decât atât, procurorii care au investigat cazul nu au cum să demonstreze că Sergiu Băhăian şi complicii săi au făcut parte dintr-un grup organizat. Ei au toate şansele să fie puşi în libertate“, spune fostul avocat al lui Băhăian, Alexandru Pantea.

„Băhăian nu scapă de închisoare“

Totuşi, chiar dacă judecătorii Curţii de Apel Bucureşti vor decide eliberarea sa, Sergiu Băhăian va trebui să răspundă în faţa legii pentru crimele pe care este învinuit că le-a comandat la Constanţa. Dosarul se află în lucru pe masa magistraţilor de la malul mării, încă de la începutul anului, când Băhăian a fost arestat.

„El tot acolo va ajunge, pentru că faptele de care este acuzat la Constanţa sunt deosebit de grave. Este vorba despre acte de omor şi instigare la omor, care se pedepsesc cu ani grei de puşcărie“, a mai declarat avocatul Alexandru Pantea.

Crime şi înşelăciuni

Controversatul om de afaceri Sergiu Băhăian şi suita lui de complici, Marian Edward Mărculescu, Gheorghe Teleagă, Mihai Dăscălete, Dan Negureanu,  Călin Marin şi Petru Brumă, au fost judecaţi pentru comiterea mai multor infracţiuni de natură economică. Este vorba despre fapte grave precun înşelăciune, emitere de cecuri fără acoperire şi constituire de grup organizat. Ei au înşelat patronii mai multor societăţi comerciale din Bucureşti, Galaţi şi Cluj Napoca, luând de la aceştia, cu împrumut, sume de bani care sar de ordinul milioanelor de lei şi pe care nu le-au mai restituit. 

De asemenea, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Teorism Constanţa l-au pus sub învinuire pe Băhăian pentru instigare la omor şi înşelăciune, iar cei care i-au lichidat pe administratorii firmelor fantomă, Şlepac şi Grigoraş vor fi judecaţi pentru omor deosebit de grav. Victimele lor sunt Ionel Ulezu, Petrică Captalan, Emilian Leonte şi Lucian Cernat, primii doi sedaţi şi îngropaţi de vii, iar ultimii doi bătuţi şi aruncaţi în canalul Dunăre Marea Neagră.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite