Slobozia: Recital de colinde la Mânăstirea Sfinții Voievozi/ GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corola „Harisma“ a Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor
Corola „Harisma“ a Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor

Cele mai reprezentative 12 formații corale din Bărăgan au oferit, astăzi, un regal de colinde, la cea de-a treia ediție a concertului „Hristos se naște, slăviți-L!“

Spectacolul, intitulat sugestiv „Hristos se naște, slăviți-L!“, a avut loc la Mânăstirea Sinții Voievozi iar din program nu au lipsit  cele mai reprezentative colinde tradiționale românești, dar și străine.

Așa cum ne-a obișnuit în ultimii trei ani, Episcopia Sloboziei și Călărașilor a organizat și în acest an, în preajma sărbătorilor de iarnă, o nouă ediție a concertului „Hristos se naște, slăviți-L!“, care a devenit deja tradiție la Slobozia.

image


„Minunea Naşterii Mântuitorului nostru, Iisus Hristos, este reînviată, an de an, în apropierea Crăciunului, de colindători care aduc lumină în sufletele credincioşilor. Prin acest spectacol, dorim să aducem mai multă liniște și speranță în sufletele celor care, încă, păstrează viu spiritul Crăciunului“, a declarat arhidiaconul Nicușor Dascălu, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.

La concertul din această după-amiază, Episcopia a fost reprezentată de corul „Harisma“, înființat în 2009. „În prezent, corala numără 18 membri şi abordează un repertoriu diversificat, format atât din piese religioase, dar şi din piese folclorice româneşti tradiţionale, scrise în notaţie liniară, dar şi psaltică. În acest concert, am avut un repertoriu specific acestei perioade a anului, plin de cele mai frumoase colinde românești“, spune arhidiaconul Nicușor Dascălu.

Colinde vechi și noi


Pe parcursul a cel puţin două ore de spectacol, cele 12 formații corale au încântat auditoriul cu cele mai cunoscute, apreciate și duioase colinde din România, dar și din repertoriul internațional. „Eu sunt mai neobișnuită și am vrut ca minirecitalul copiilor mei să conțină colinde foarte vechi și neobișnuite. Toate au fost în limba română și datează de la începutul secolului XX“, spune profesoara Julieta Radu, dirijorul corului școlii „Sf. Andrei“ Slobozia.

image
image
image
image
Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite