Slobozia: Radiografiile, doar contra cost

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De mai bine de trei luni, pacienţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia suportă din propriul buzunar costul radiografiilor. De cele mai multe ori, bolnavii contestă calitatea serviciilor medicale. Pe bună dreptate. Din cauza faptului că aparatele cu care este dotată secţia de Radiologie sunt foarte vechi, de cele mai multe ori filmele ies şterse în momentul în care sunt developate.

Taxe de până la 200 de lei

Pacienţii care vin să se trateze la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia şi au nevoie de o radiografie trebuie să scoată bani din buzunar. Preţurile nu sunt deloc mici, mai ales pe timp de criză. Pentru o radiografie craniană, de exemplu, bolnavul trebuie să plătească 20 de lei. Ceva mai mult, adică 50 de lei, trebuie să achite pacienţii care au nevoie de o radiografie completă a coloanei vertebrale. Cel mai mult costă examinarea radiologică a tractului urinar, 200 de lei. Taxele au fost impuse încă de la începutul lunii iunie.

Conducerea spitalului a motivat că a apelat la această măsură deoarece Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Ialomiţa nu a decontat încă costurile pentru realizarea radiografiilor. „Casa nu ne-a dat banii pentru filme. Dacă nu facem singuri rost de bani, nu mai avem cu ce să cumpărăm filmele“, a explicat medicul Vasile Olaru, managerul Spitalului Judeţean Slobozia. Taxa pentru radiografie include şi manopera medicului radiolog. Sunt scutite de la plată doar persoanele internate deja în spital şi bolnavii care primesc îngrijiri medicale în Unitatea de Primire a Urgenţelor.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite