Slobozia: Au omorât sau jefuit oameni, iar acum pictează, decorează sau fac ursuleți de jucărie/ FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Slăvilă este unul dintre artiștii de la penitenciar
Victor Slăvilă este unul dintre artiștii de la penitenciar

Au de ispăşit sentinţe grele pentru omor, furt calificat sau tâlhărie, iar în detenţie desenează, pictează sau realizează decoraţiuni interioare şi jucării pentru copii.

Diversitate şi artă sunt cuvintele care pot defini, în cazul de faţă, Penitenciarul Slobozia. Sunt încarceraţi pentru infracţiuni diferite şi dau glas artei în forme diferite. Artiştii din spatele gratiilor au, totuşi, ceva în comun: dau culoare clipelor gri care îi apasă zilnic în detenţie.

Închis pentru omor în urmă cu un deceniu şi cu încă pe atât de ispăşit, Victor Slăvilă (38 de ani) este pasionat de desen din fragedă copilărie, dar a redescoperit în detenţie cărbunele şi coala de desen. Arta nu îi este deloc străină, de vreme ce 15 ani din libertatea după care tânjeşte i-a trăit ca tatuator profesionist. Acum, îşi petrece zilnic 60 de minute dând frâu liber imaginaţiei şi realizând desene care stârnesc admiraţia de ambele părţi ale penitenciarului.

Victor Slăvilă realizează portrete în cărbune

Artist din plictiseală

Nici pentru Eugen Militaru (28 de ani), arta nu a avut taine în libertate, când îşi câştiga traiul ca pictor sau tatuator. „Am fost as pe tatuaje în Bucureşti. Şi mâine m-aş apuca din nou, dacă aș fi în libertate“, mărturiseşte Eugen.

„La penitenciar, o zi îţi pare un an. Pictura mă ajută enorm să nu o iau razna, după gratii. Mă ajută să îmi canalizez toată energia în pictat. Mă relaxează și face să treacă timpul mai ușor“, susţine Eugen.

Citiți mai multe amănunte în cotidianul „Adevărul“ de astăzi!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite