Slobozia: Proiecte sociale, în locul vechilor centrale termice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Club pentru pensionari, sală de sport sau sediu pentru Poliţia Comunitară - acestea sunt doar câteva din destinaţiile fostelor centrale termice de cartier din oraş

În Slobozia, există în momentul de faţă 5 centrale și 17 puncte termice, obiective cheie în cadrul fostei reţele de termoficare. Acum, Primăria vrea să valorifice acele spaţii şi să le redea comunităţii.

Club pentru pensionari

Una dintre centralele termice va fi transformată într-un club al pensionarilor. După ce ani buni pensionarii din Slobozia și-au relaxat bătrânețile prin parcuri sau în spațiul insalubru din fostul cinematograf Galax, aceștia vor avea, începând de anul viitor, un club propriu, ridicat şi dotat la standarde europene. Proiectul costă 250.000 de euro şi va fi finanţat din fonduri europene. Mai multe puncte termice din oraş au fost închiriate unor societăţi comerciale sau au fost cedate unităşilor de învăţământ. Centrala termică de la Baia Comunală va fi transformată în sală de sport pentru Şcoala nr. 2. „Proiectul a fost sistat în acest an din lipsă de fonduri, însă, dacă vom avea bani în primele cinci luni ale anului viitor, îl vom finaliza, cu siguranţă“, apreciază Gabriel Ioniţă, directorul Şcolii 2.

Sediu pentru Poliţia Comunitară

Şi punctul termic nr. 1, de pe strada Răzoare, a primit o altă destinaţie: va fi sediu pentru Poliţia Comunitară. „Mai avem de lucru la sediul de pe Răzoare, însă toate lucrările de anvergură au fost terminate. Acum, mai avem doar finisajele, însă stăm prost cu banii“, precizează purtătorul de cuvânt al Poliţiei Comunitare, Valentin Nedelcu. În momentul de faţă, doar două dintre cele 17 puncte termice mai sunt utilizate de furnizorul de apă SC Urban SA, însă nu în scopul de furnizare a apei calde, ci doar ca ateliere de lucru. „Noi mai folosim doar două puncte termice din zona Liceului de Artă, restul vor fi transformate în obiective sociale“, spune şi Valentin Cilibeanu, directorul Urban.

În spaţiile fostelor centrale termice de cartier, mai sunt depozitate şi hidrofoarele care permit furnizarea apei la blocurile mai înalte de patru nivele. Municipalitatea vrea să mai construiască într-un fost punct termic şi un centru pentru copii cu autism.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite