Slobozia: Produsele de post, la mare căutare în rândul enoriaşilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În următoarele şase săptămâni, credincioşii înlocuiesc untdelemnul, carnea şi lactatele cu soia şi legume sau fructe şi dau vinul pe apă

Credincioşii de pretutindeni au intrat, de mai bine de o săptămână, în postul Paştelui şi au înlocuit bucatele tradiţionale din care se înfruptau cu legume, fructe sau produse pe bază de soia.

Cel mai lung şi aspru post de peste an, postul Paştelui, le-a adus comercianţilor prilejul de a îşi expune pe rafturi zeci de produse de post. Reînnoite zilnic, stocurile atrag atât clienţii care vor să diversifice meniul din această perioadă, cât şi pe cei care consumă doar anumite produse vegetale. Comercianţii au luat în calcul acest aspect, aşa că nu se tem că nu vor putea onora cererile clienţilor.

„În această perioadă, bătrânii şi, în general, persoanele trecute de a doua tinereţe sunt în căutare de produse vegetale: pate, soia, paste. Se vând bine şi legumele sau fructele, iar printre cele mai căutate sunt fasolea, cartofii sau bananele“, spune Doina Braşoveanu, patroana unui magazin alimentar din oraş.
Supermarket sau cămară
Localnicii nu au omis nici supermarketurile din oraş, mai ales în condiţiile în care acestea le pun la dispoziţie oferte dintre cele mai diverse. Dacă un kilogram de fasole costă aproximativ 5 lei, cartofii pot fi cumpăraţi în schimbul a 2,5 lei/kilogram, iar orezul şi bananele ajung la 5 şi, respectiv, 3 lei pentru fiecare kilogram.
O cutie de pate de post sau una de margarină vegetală se vând cu 1,5-2 lei. Nici pastele făinoase nu sunt ocolite în această perioadă, preţul minim al unui astfel de pachet fiind de 1,5 lei.
Citiți mai multe amănunte în „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite