Slobozia: Probe de foc pentru pompierii voluntari ialomiţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mai iscusiţi pompieri voluntari din cadrul serviciilor înfiinţate în localităţile din judeţ, precum şi cele care îşi desfăşoară activitatea în cadrul mai multor societăţi comerciale din Slobozia,  şi-au testat abilităţile de a interveni rapid în cazul unei situaţii de urgenţă.

La această competiţie şi-au etalat îndemânarea pompierii voluntari veniţi din localităţile Reviga, Căzăneşti, Grindu, Făcăieni, Griviţa şi Ograda, precum şi cei din cadrul mai multor societăţi din oraş.

Concursul s-a desfăşurat pe parcursul a trei probe. Prima probă a fost aceea de predare a ştafetei. Acest lucru s-a dovedit a fi dificil pentru că fiecare echipaj, în parte, a avut de trecut mai multe obstacole. Au sărit un gard înalt de doi metri şi au mers prin tunel, totul contracronometru. A urmat apoi proba de viteză şi cea în care pompierii voluntari au fost nevoiţi să folosească dipozitivul de interveţie.

 „Probleme sunt profesionale şi scot în evidenţă modul în care pompierii volnuntari cunosc utilizarea echipamentului pe care îl au în dotare“, declarat colonelul Nicolae Fiţa, şeful Departamentului de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa.

 Această competiţie a devenit deja o tradiţie, ea ajungând, anul acesta, la cea de-a 18 a ediţie. Echipajele care au reuşit să se claseze pe primele locuri, vor merge mai departe la faza interjudeţeană, care se va desfăşura, luna viitoare, în judeţul Ilfov.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite