Slobozia: Bugetarii din primării acţionaţi în instanţă de Prefectura Ialomiţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bugetarii au cerut sporurile ca urmare a micşorării salariilor Foto: Arhivă
Bugetarii au cerut sporurile ca urmare a micşorării salariilor Foto: Arhivă

Din cauza deciziei de a acorda sporuri salariale de 10 % angajaţilor, Prefectura Ialomiţa i-a chemat în faţa judecătorilor pe reprezentanţii administraţiilor locale din Slobozia, Ţăndărei, Feteşti şi Amara.

Edilii au luat decizia de a majora salariile angajaţiilor, punând în aplicare legea 330/2009, care prevede salarizarea unitară a personalului plătit din banii publici.

Prefectura nu a fost deacord cu această decizie luată de reprezentanţii autorităţilor locale şi i-a chemat în sala de judecată. Primele procese pe care insituţia le-a avut au fost cele cu Primăria Slobozia şi cea din Amara.

Dacă la prima acţiune magistraţii Tribunalului Ialomiţa au respins acţiunea reprezentanţilor Guvernului în judeţ, la cel de-al doilea le-au dat câştig de cauză. Cât priveşte celelalte două acţiuni în instanţă, care vizează Primăria Ţăndărei şi cea de la Feteşti, acestea vor avea loc în perioada următoare. 

„Având în vedere soluţiile diferite pronunţate în aceeaşi speţă, este evident că la nivelul instanţei competente în soluţionarea cauzelor nu există o interpretare unitară în ceea ce priveşte textul de lege, care a constituit temeiul de drept în baza căruia au fost acordate suplimentele salariale.“ a declarat Mădălin Teculescu, prefectul judeţului Ialomiţa.


Slobozia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite