Slobozia: Preţurile rechizitelor, neschimbate la librăriile din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Librăriile s-au aprovizionat din timp cu rechizite. Pe rafturi pixurile, penarele, caietele şi ghizdanele îşi aşteaptă clienţii, la aceleaşi preţuri ca şi în anii trecuţi.

Peste aproximativ o lună, şcolile îşi vor suna din nou clopoţelul. Pentru ca noul an şcolar să nu îi prindă pe elevi nepregătiţi, pe rafturile librăriilor şi papetăriilor din oraş au fost expuse deja rechizitele necesare.

La a doua strigare

Într-una din librăriile din oraş, vânzoleală mare. Vânzătoarele alergau de la un raft, la altul ca să aşeze rechizitele. Tocmai primiseră marfă. Chiar lângă uşa de la intrare, distribuitorul lasase baxuri întregi cu pixuri, penare şi caiete. Într-un alt colţ al libăriei, o altă vânzătoare aşeza ghiozdanele. „Aici, în dreapta, le punem pe cele pentru fetiţe şi cele pentru băieţi le punem în stânga, la geam, ca să se vadă de la stradă“ spune femeia. Este pentru a doua oară în această vară când librăria îşi reface stocul de rechizite. Aici, pregătirile pentru noul an şcolar au început încă din luna iulie. „De pe data de 15 iulie, noi am început să ne aprovizionăm cu marfă. Aşa procedăm în fiecare an“, spune Rodica Şurcă, vânzătoare la aceeaşi librărie.

Femeia se duce, apoi, către rafturile unde colegele sale aşezau marfa şi lipeşte preţurile produselor. Munca este extrem de migăloasă, în condiţiile în care jumătate din rafturile librăriei sunt pline cu rechizite.

Rechizite cu preţuri neschimbate

Marfa expusă este accsesibilă pentru toate buzunarele şi, în mare, s-au păstrat aceleaşi preţuri ca şi anul trecut. Un caiet cu 48 de file costă între 65 de bani şi un leu, iar cele cu 80 de file pot ajunge până la doi lei. Diferenţa de preţ o face firma producătoare. La fel se întâmplă şi în cazul penarelor.  Cele simple, din material textil, costă doi lei. Cele care sunt „echipate“ cu pixuri, creioane colorate şi truse geometrice ajung să coste chiar şi 20 de lei. Acestea sunt „marfă din import“ şi sunt inscripţionate cu personaje din lumea Disney sau din filme célèbre, precum „Herry Potter“ sau „101 Dalmaţieni“.
„Ne-am gândit la puterea de cumpărare a tuturor, de aceea preţurile sunt asemănătoare cu cele de anul trecut. Am zis că toţi copiii trebuie să înceapă anul şcolar fără să le lipsească nimic din ghiozdan“, mai spune Rodica Şurcă.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite