Slobozia: Premiu, o excursie la Strasbourg

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câştigătorii concursului de desene „Cum vă imaginaţi Ialomiţa în 2020!“, adresat claselor V-XII, vor vizita Strasbourgul, oraşul care găzduieşte sediul Uniunii Europene. Concursul  a fost un scces deplin, iar cele mai sugestive lucrări vor fi incluse în ilustrarea strategiei de dezvoltare a judeţului, a broşurii de diseminare şi în pliante.

Acest proiect s-a derulat sub tutela Consiliului Judeţean Ialomiţa şi a Fundaţiei Freedm House România, care au conceput concursul atât ca pe un execiţiu plastic prospectiv, cât şi ca pe o modalitatea de a integra elevii din clasele I-XII şi tinerii până la 35 de ani într-o acţiune civică de conştientizare a prezentului şi de asumare a viitorului judeţului Ialomiţa la orizontul anului 2020.

În concurs s-au înscris 130 de participanţi, cu 186 de lucrări, depăşindu-se cu mult cele mimimum 100 de lucrări care trebuiau realizate prin indicatorii proiectului. Expoziţia cu desenele din concurs organizată la Centrul Cultural UNESCO „Ionel Perlea” din Slobozia a fost vizitată de un public numeros, care şi-a exprimat şi el opţiunea scrisă pentru un desen sau altul, participând la desemnarea „Premiului publicului” cu peste 300 de voturi.

Criteriile după care juriul concursului a apreciat desenele au vizat deopotrivă exprimarea plastică şi mesajul transmis prin lucrare, iar faptul că 70 de desene au primit puncte dovedeşte valoarea lucrărilor.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite