Slobozia: Pregătiri pentru Moșii de Vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tarabele din Piața Agroalimentară au devenit neîncăpătoare pentru comercianții veniți din toate colțurile țării cu produse ceramice. Produsele tradiționale nu mai sunt așa căutate ca în alți ani, așa încât meșteșugarii realizează mai ales produse din sticlă, cu inscripții moderne.

Încă de la primele ore ale dimineții de luni, comercianții și-au amenajat standurile cu produse specifice Sărbătorii Moșilor de Vară, care sunt sărbătoriți pe 11 iunie. Străchini, farfurii, ceaune, căni, ulcioare, oale de tot felul, aduse din toate colțurile țării, lucrate de olari iscusiţi…pe toate le găsești timp de o lună în Piața Mare din Slobozia.

Din sticlă, ceramică sau aluminiu
„În fiecare an venim la Slobozia să le aducem produse frumoase oamenilor de aici. În zona Bărăganului, această sărbătoare a Moșilor esten extreme de prețuită, așa încât nu ratăm ocazia de a veni aici, în fiecare primăvară. Acum nu prea are lumea bani, că nu au luat salariile, dar noi stăm o lună la Slobozia, deci avem timp să recuperăm“, spune Dănuț Dobrea (23 ani), din București.

În piață găsești căni la prețuri cuprinse între 1,20 și 3 lei, farfurii multicolore, care se vând cu 1,20 și chiar 5 lei, dar și linguri la 2 lei. Printre produsele din sticlă sau ceramic găsim și meșteri în arta prelucrării aluminului, veniți tocmai de la poalele Munților Vrancea.

„Avem ceaune, ibrice, tăvi sau tigăi din aluminiu, făcute de noi, acasă, după o tehnică pe care o știm de la bunicii și părinții noștri. Sunt produse rezistente și comode… nu ne batem joc de lume, pentru că altfel ne dau cu ele în cap“, spune Constantina Biliboc (54 ani), comerciant.
Citiți mai multe în „Adevărul de Seară“ Slobozia!

image
Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite