Slobozia: Portughezii au venit în vizită la Penitenciar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jose Gordo, şeful pazei la un penitenciar din Portugalia, şi Alfredo Fonseca, de la o firmă de consultanţă, au vizitat trei penitenciare din sudul ţării. Ieri, cei doi portughezi s-au oprit la penitenciarul din Bărăgan şi l-au studiat centimetru cu centimetru.

„Au venit să vadă cum suntem organizaţi noi, pentru a face o comparaţie cu sistemul lor de penitenciare“, spune Gabriel Rusu, directorul adjunct al Penitenciarului Slobozia, care mai precizează că portughezii sunt partenerii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) în proiectul european „Creşterea şanselor de incluziune socială a persoanelor aflate în detenţie prin o mai bună educaţie, informare a societăţii şi îmbunătăţirea activităţilor în penitenciar“. Din acest program european, face parte şi proiectul „O zi în penitenciar“, un program care a făcut furori la Slobozia.

Portughezii spun că şi la ei acest program a fost la mare căutare, însă susţin că cele mai importante sunt efectele programului. „A fost un succes şi la noi, în Portugalia, însă este greu să controlezi şi să corectezi comportamentul tinerilor, însă la final s-a constatat o ameliorare în comportamentul delincvenţilor“, spune Jose Gordo, director pentru siguranţa deţinerii la Penitenciarul Sintra din Portugalia.

După ce vor vizita şi penitenciarul din Craiova, străinii vor participa la un work-shop la Bucureşti, în care vor prezenta soluţii de îmbunătăţire a activităţilor din penitenciare, mai ales în ceea ce priveşte paza acestora.

Slobozia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite