Slobozia: Port turistic pentru ambarcațiuni de agrement, la Fetești

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Declarat eligibil de Ministerul Dezvoltării, proiectul privind construcția portului de la Fetești va demara anul viitor. Portul va fi destinat ambarcațiunilor de mici dimensiuni, se va întinde pe o suprafață de un hectar și va avea deschidere atât la brațul Borcea, cât și la Dunăre.

Ideea construirii acestui port turistic le-a încolțit în minte edililor orașului încă din primăvara anului trecut. De la statutul de propunere, în timpul unei ședințe de consiliu local, proiectul a prins contur și pe hârtie, iar la începutul acestei luni Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului l-a declarat eligibil. „Ministerul Dezvoltării a validat proiectul nostru, iar în perioada următoare vom face demersurile necesare ca proiectul să prindă contur și în realitate. Mai e mult de muncă, dar suntem încrezători. Încercăm să atragem cât mai mulţi turişti şi oameni de afaceri şi sunt convins că portul este un proiect foarte atractiv, o adevărată provocare pentru oamenii de business din România“, spune Gheorghe Catrinoiu, primarul municipiului Fetești.

Autoritățile locale speră ca oraşul să aibă avantaje economice şi turistice de pe urma construirii portului, cum ar fi construcţia unor hoteluri, moteluri, restaurante, cafenele, înfiinţarea de firme de turism şi chiar showroom-uri pentru vânzarea de ambarcaţiuni. „Din punct de vedere economic şi turistic, trebuie să ne dezvoltăm cât mai repede şi să atragem cât mai mulţi investitori. Este păcat că un număr mare de turişti, în drumul lor spre mare, trec pe lângă Feteşti fără să vină la noi în municipiu“, spune primarul Catrinoiu.

image



Păreri împărțite

Cu toate că ideea construirii unui port turistic la Fetești se află pe buzele fiecărui consilier local, locuitorii municipiului situat pe malul Dunării s-au împărțit în două tabere privind necesitatea implementării acestui proiect. „Nu știu cât de necesară este, în acest moment, construirea acestui port la Fetești. Poate că trebuiau atragerea de fonduri pentru alte proiecte mai stringente: asfaltarea străzilor, rețele moderne de apă și canalizare sau învățământ“, spune Maria Aron (60 ani), o pensionară din localitate.

Cu toate acestea, există și voci care cred că implementarea acestui proiect va crea oportunități de dezvoltare economică a orașului. „Eu cred în astfel de idei. Dacă lucrurile vor merge normal, se vor crea locuri de muncă, orașul va cunoaște o dezvoltare economică spectaculoasă, iar investitorii vor veni într-o zonă profitabilă, din punct de vedere economic“, spune Mihai Petruț (44 ani), lucrător în construcții.

Din punct de vedere al amplasării, Feteștiul reprezintă un liant între Capitală și unul dintre cele mai mari orașe ale țării, Constanța. Dacă punem la socoteală și faptul că este situat aproape de Canalul Dunăre-Marea Neagră, portul de la Fetești poate reprezenta un pol important în economia turistică a regiunii de sud-est a României și a Europei.

Citiţi mai multe în „Adevărul de Seară“ de astăzi!

image
image
Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite