SLOBOZIA: Pompierii şi-au făcut astăzi noi prieteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii a nouă şcoli din judeţ s-au întrecut, în parcul de langă Catedrala Episcopală din Slobozia, pentru titlul de cel mai bun prieten al pompierilor. Ca să demonstreze că merită acest lucru, ai au fost nevoiţi să treacă prin probe de foc. 

Mai este luna în care pompierii din Cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Catargiu“, îi învaţă pe elevii şcolilor din judeţ care sunt regulile de care trebuie să ţină cont atunci când sunt puşi faţă în faţă cu neprevăzutul. În acest sens, astăzi a fost organizat un concurs şcolar.

Intitulată „Prietenii pompierilor“, competiţia are  rolul de educare a tinerilor în spirit preventiv, pentru cunoaşterea şi respectarea celor mai simple reguli de apărare împotriva efectelor distructive ale focului sau de protecţie civilă împotriva oricărui gen de dezastre.

Competiţia a avut două probe

La această competiţie, au participat elevii a nouă şcoli din judeţ. Ei au avut de trecut două probe. Prima a fost cea teoretică, în care şcolarii  au răspuns în scris întrebărilor legate de prevenirea şi stingerea incendiilor, pe care le au acumulat la orele de dirigenţie. A urmat, apoi, proba practică în care au fost nevoiţi să treacă printre obstacole şi să predea ştafeta.

„A fost foarte frumos, am învăţat multe lucruri despre cum trebuie să acţionez atunci când cineva are nevoie de ajutor“, spune încântată Mihalea Vlad, una dintre elevele participante la această competiţie. La cei 13 ani ai săi, Mihaela mai spune: „Această competiţie mă pregăteşte şi pentru viitor. Vreau să mă înscriu la Şcoala Militară, când o să intru la liceu“.

Astfel de competiţii, spun reprezentanţii ISUJ Ialomiţa, vor continua şi în perioada următoare.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite