Poliţiştii ialomiţeni au depistat infracţiuni economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înşelăciune, fals intelectual şi uz de fals. Acestea sunt infracţiunile pentru săvârşirea cărora au fost învinuite cinci persoane din comuna Adâncata, una dintre ele având calitatea de funcţionar în cadrul Primăriei Adâncata.

Angajatul Primăriei Adâncata este suspectat că în cursul anului 2007 a emis în fals, în favoarea a patru consăteni, certificate fiscale ce au fost folosite pentru obţinerea fără drept a unor subvenţii acordate de Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură Ialomiţa. Poliţiştii Biroului de Investigare a Fraudelor au dispus începerea urmăririi penale şi continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Ialomiţa au dispus începerea urmăririi penale faţă de o femeie în vârstă de 39 de ani, din municipiul Slobozia, reprezentant al unui agent economic din municipiu, pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie fără drept, de produse ce poartă sigla şi inscripţia unor produse originale. Cea în cauză este acuzată că în calitatea pe care o deţine a comercializat articole de îmbrăcăminte susceptibile a fi contrafăcute, creând un prejudiciu titularilor drepturilor de autor, în cuantum de 1200 de lei.

Începerea urmăririi penale a fost dispusă şi faţă de un bărbat în vârstă de  33 de ani, administratorul unei societăţi comerciale din comuna Traian, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. Bărbatul este învinuit că în calitatea pe care o deţine, nu a înregistrat în evidenţele contabile ale societăţii întreaga activitate derulată în cursul anilor 2007 şi 2008, sustrăgându-se de la plata impozitului pe profit şi TVA, în sumă de 6990 lei, prejudiciul fiind recuperat integral.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite