Slobozia: Poliţiştii comunitari disponibilizaţi vor fi reangajaţi anul acesta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firma privată de pază va salva de la şomaj poliţiştii comunitari din oraș disponibilizaţi în toamna lui 2010. Cei 150 de comunitari disponibilizați în octombrie 2010 vor fi reangajați anul acesta. Primii 20 de polițiști vor fi reactivați chiar în această lună.

Firma de pază înfiinţată de municipalitate la începutul lunii decembrie va asigura, pentru început, paza instituţiilor de învăţământ din municipiul reşedinţă de judeţ. Foştii agenţi, care păzeau şcolile, au fost deja contactaţi şi aşteaptă ca de luna aceasta să înceapă munca.

Şcoli fără pază

Deşi se preconiza că îşi va începe activitatea la 1 ianuarie 2011, firma de pază trebuie să aştepte avizul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR). „Avem planşă fotografică atât cu ţinuta, cât şi cu emblema, însă nu putem face angajările, până nu avem avizul IGPR“, spune Ionel Ivanciu, directorul societăţii Pază şi Servicii Comunitare.

Firma de pază este a doua, după furnizorul de apă, SC Urban SA, la care Primăria este unic acţionar. „Prioritatea zero pentru noi este să asigurăm pază la şcolile şi liceele din oraş, pentru că, după restructurările din toamnă, securitatea şcolilor nu mai este asigurată decât, în cel mai fericit caz, de femeia de serviciu“, spune directorul firmei private de pază, Ionel Ivanciu.

Mecanicii, paznici de zi

Afirmaţiile acestuia cu privirea la siguranţa elevilor sunt întărite şi de directorii unităților de învățământ, care spun că pe timp de zi paza şcolii cade în sarcina femeilor de serviciu sau a mecanicilor. „După plecarea agentului comunitar, ne asigurăm paza cu femeile de serviciu şi cu mecanicul şi, pe lângă faptul că nu au autoritatea unui agent de pază, aceştia nu au nici studii de specialitate“, spune Dumitru Cioboată, directorul Liceului de Artă Ionel Perlea.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite